Funeriu, despre noua evaluare a școlilor doctorale: Nimic semnificativ despre plagiate. Seamănă cu un control al inspecției muncii la o dugheană

736 de vizualizări
Evaluarea școlilor doctorale după criteriile stabilite de Rovana Plumb va avea ca efect faptul că “toată lumea va fi acreditată, zero efecte”, a declarat pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. “Nimic semnificativ despre plagiate”, în procedura care “seamănă cu un control al inspecției muncii la o dugheană”, spune Funeriu.
  • Edupedu.ro a publicat în exclusivitate noua metodologie de evaluare a școlilor doctorale, semnată la finalul săptămânii de ministrul interimar al Educației, potrivit surselor noastre.
  • Singura referire la plagiate – o plagă a învățământului doctoral în România – este următoarea: printre criteriile de evaluare și acreditare a unei școli doctorale se numără “Existența și utilizarea unui program informatic și dovezi ale utilizării sale pentru verificarea procentului de similitudine în toate tezele de doctorat”.
  • Nicăieri nu se precizează că programul informatic trebuie să respecte anumite standarde.

Contactat de Edupedu.ro, fostul ministru al Educației a declarat: “Vă dați seama ce am ajuns dacă rovane şi dăncili semnează metodologii de evaluare a şcolilor doctorale? E de râsul curcilor: dacă se evaluează aşa cum e în acest document toată lumea va fi acreditată, zero efecte. Impostura continuă”.

Daniel Funeriu, despre noua metodologie de evaluare a școlilor doctorale:

  • 1) nimic semnificativ despre plagiate. Firesc, psd e la putere.
  • 2) seamănă cu un control al inspecției muncii la o dugheană.
  • 3) zero exigență referitoare la calitatea producției ştiințifice sau a calității conducătorilor de doctorat. Aplatizare totală a criteriilor.”

Amintim că Legea educației din 2011, aplicată în mandatul lui Funeriu, prevede evaluarea la 5 ani a școlilor doctorale. Ea nu a fost realizată, însă, niciodată până acum, de la intrarea în vigoare în legii Funeriu-Miclea.

Fostul ministru a publicat schema conform căreia trebuia evaluate școlile doctorale, în conformitate cu varianta inițială a legii educației 1/2011:

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programul “Masă caldă” 2023: Tot 450 de școli au fost incluse în program, ca și anul trecut, iar valoarea mesei zilnice rămâne 15 lei / Guvernul vrea ca autoritățile locale să încheie contractele de achiziții cu furnizorii până la 1 septembrie 2023 – proiect

Programul Masă Caldă, care rămâne și în 2023 la stadiul de proiect, include același număr de școli și grădinițe: 450, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență publicat în dezbatere…
Vezi articolul