Gabriela Firea: Ca părinte, înțeleg îngrijorarea părinților și aș pleda pentru închiderea școlilor. Ca primar general, sunt obligată să respect deciziile Comitetului pentru situații de urgență

Foto: Facebook.com / Gabriela Firea

“Ca părinte, înțeleg îngrijorarea părinților și aș pleda pentru închiderea școlilor. Ca primar general, sunt obligată să respect deciziile Comitetului pentru situații de urgență”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, după ce Raed Arafat a anunțat că s-a aprobat procedura pe care toate școlile trebuie să o aplice, în decizia de suspendare a cursurilor școlare, în contextul confirmării unui caz sau mai multor cazuri de infecție cu coronavirus.

De precizat că Firea a convocat pentru luni dimineață, la ora 10:00, un comandament de urgență, după înregistrarea primelor cazuri de coronavirus în București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică seară, la Antena 3, că “decizia de închidere a unor clase sau a unor școli doar această instituție le poate lua [Departamentul pentru situații de urgență – n.red.]. Dacă apare un caz într-o școală, așa s-a anunțat astăzi, decizia o va lua Comitetul național pentru situații de urgență, împreună cu Comitetul municipal“.

Părinții și profesorii întreabă de ce nu facem un pas înainte și să nu așteptăm să se îmbolnavească un copil, pentru că ați văzut că în momentul în care avem un caz, DSP-ul [Direcția de Sănătate Publică] trebuie să facă o întreagă anchetă epidemiologică și se dovedește că acea persoană a intrat în contact cu zeci de persoane“, a continuat Firea, la Antena 3.

Ca părinte, înțeleg îngrijorarea părinților și aș pleda pentru închiderea școlilor. Ca primar general, sunt obligată să respect deciziile Comitetului pentru situații de urgență și să nu mă suprapun peste deciziile luate la nivel național. Inima de părinte îmi spune că [închiderea școlilor – n.red.] ar fi potrivit, ar fi un element de precauție necesară pentru protejarea copiilor și a profesorilor și pentru a împiedica răspândirea” noului coronavirus, a afirmat Firea.

Citește și:

 

 

Exit mobile version