Ministrul Educației: Nu am luat în calcul închiderea școlilor; vom căuta o soluție pentru realizarea cursurilor online

7.957 de vizualizări
Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, într-o intervenție la Digi24, citată de G4Media.ro, că nu este deocamdată luată în calcul închiderea școlilor și a universităților. Pe de altă parte, ministrul a precizat că, în eventualitatea în care infecțiile cu coronavirus se înmulțesc, se caută și modalități de realizare online a cursurilor, acolo unde este posibil.

”Nu am luat în calcul închiderea unităților de învățământ pentru că, în afară de cazurile de la Timișoara, nu avem niciun caz confirmat. Cu Ministerul Sănătății am elaborat o procedură care prevede că, dacă există un caz confirmat, inspectoratul școlar județean, împreună cu direcția locală de sănătate publică, poate lua decizia suspendării cursurilor sau chiar închiderea clasei sau școlii. Depinde de gravitatea cazului”, a spus Anisie.

Citeşte articolul integral pe G4Media.ro

Edupedu.ro a publicat în exclusivitate Procedura de închidere a şcolilor în care apar elevi infectaţi cu coronavirus după ce Raed Arafat a anunţat S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor școlare, la confirmarea unui caz cu infecție cu coronavirus. Începând de astăzi, sunt interzise activitățile cu peste 1.000 de persoane

FOTO: gov.ro


3 comments
  1. Cine are copii stie ca este imposibil sa respecte toate regulile de igiena. In plus, stau inghesuiti cate 35 copii in clase in care abia pot sa respire. Nu mai vorbim de numarul mare in total pe fiecare scoala, plus parintii care vin la 12. E un mediu sigur de raspandire virusi. Chiar ar trebui inchise scolile, macar o saptamana.

  2. Doamna Anisie o sa aibă pe conștiința cazurile de coronavirus care vor decima familiile elevilor și cadrele didactice. Elevii, probabil din cauza vârstei, sunt purtători sănătoși sau se îmbolnăvesc de forme ușoare.
    Tocmai prin asta sunt periculosi.
    Școlile trebuiau închise Acum, adica la timp. Peste o săptămână poate fi prea târziu.
    Japonia, Germania, Bulgaria, precum și alte state, au închis școlile la primele cazuri de îmbolnăviri în țară și au incetinit astfel propagarea bolii.

  3. Gresit. Ce cursuri online? Ne-a asigurat statul calculatoare si abonamente la net? VACANTA. Si prelungirea in vara a cursurilor. Plata profesorilor va fi concediu de odihna. Ce struto-camila da doamna sa inventeze? Amanate toate examenele exact cu perioada intreruperii cursurilor. Numai mie mi se pare logic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor. Redeschiderea sau închiderea lor se face de către ministerele de care aparțin, prevede Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență

Liceele militare și cele de poliție nu aplică scenariile ca pentru restul școlilor, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Organismul recomandă ca redeschiderea sau închiderea acestor școli militare…
Vezi articolul