Glume pe internet, generate de subiectele de la Română: Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură?

analiză bac

Foto: Pixabay.com

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română susținut astăzi de absolvenții clasei a VIII-a au generat deja glume în online. “Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură?”, întreabă cititorii Edupedu.ro. Glumele pleacă de la ultimul subiect de la Română, care are următoarea cerință: “Redactează o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură”.

Evaluarea Națională 2019 a început astăzi, 18 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de examen. Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi publicate pe 25 iunie, după care elevii nemulțumiți pot depune contestații.

Câteva dintre comentariile pe de internet, legate de această cerință:
Subiectul de astăzi de la Română care a stârnit amuzamentul multor cititori:

Subiectele integrale de la examenul de Limba română susținut astăzi, 18 iunie 2019

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut astăzi în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să argumenteze apartenența unui text la genul dramatic. Aceasta este cerința de la subiectul I, punctul B.

La ultimul subiect, elevii au avut de realizat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Calendar Evaluarea Națională 2019

18 iunie 2019       Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019       Matematică – examen scris
21 iunie 2019       Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

Citește și:

 

 

Exit mobile version