Glume pe internet, generate de subiectele de la Română: Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură?

8.681 de vizualizări
analiză bac
Foto: Pixabay.com
Subiectele de la examenul de Limba și literatura română susținut astăzi de absolvenții clasei a VIII-a au generat deja glume în online. “Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură?”, întreabă cititorii Edupedu.ro. Glumele pleacă de la ultimul subiect de la Română, care are următoarea cerință: “Redactează o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură”.

Evaluarea Națională 2019 a început astăzi, 18 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de examen. Rezultatele de la Evaluarea Națională vor fi publicate pe 25 iunie, după care elevii nemulțumiți pot depune contestații.

Câteva dintre comentariile pe de internet, legate de această cerință:
  • “Poate nu înțeleg eu bine, dar eu când citeam citeam, nu căscam gura la altele și nici nu auzeam ce era prin jur”.
  • „Se scorojea varul de pe pereți în timp ce dădeam paginile…Super palpitant.”
  • „În timp ce citeam s-a întrerupt curentul. Și n-am mai văzut nimic și m-am culcat.”
  • „În timp ce mă aventuram să lecturez cerința de la subiectul II, punctul B, am murit de râs și am căzut de pe scaun…”
  • „Câte întâmplări se pot petrece în timpul unei activități de lectură pe care nu ai avut-o niciodată ??”
  • ”Ne răspunde fostul ministru Pop. Știe sigur…?”, răspunde o cititoare Edupedu.ro.
Subiectul de astăzi de la Română care a stârnit amuzamentul multor cititori:

Subiectele integrale de la examenul de Limba română susținut astăzi, 18 iunie 2019

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română susținut astăzi în Evaluarea Națională 2019 le cer absolvenților de clasa a VIII-a să argumenteze apartenența unui text la genul dramatic. Aceasta este cerința de la subiectul I, punctul B.

La ultimul subiect, elevii au avut de realizat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Calendar Evaluarea Națională 2019

18 iunie 2019       Limba şi literatura română – examen scris
20 iunie 2019       Matematică – examen scris
21 iunie 2019       Limba şi literatura maternă – examen scris

25 iunie 2019      Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele14:00 – 20:00)
29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

Citește și:

 

 


1 comment
  1. Se pot intampla multe daca adormi….
    Probabil ca subiectele au fost facute de un fost sau actual parlamentar. La fel de stufoase si de ambiguee ca orice text de lege…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Articol susținut de ROMANIA TECH NATION

Robotica la gimnaziu și liceu, proiect-pilot lansat de primăria Reșița. „Vrem să devenim un centru pentru domeniul tehnician operator roboți industriali și începem cu robotica, cu Nextlab.tech, de la copiii de vârste mici” – Ildiko Pataki, consilier pentru politici educaționale

Primăria Reșița a lansat un proiect pilot de robotică în școli, printr-o investiție în roboți educaționali cu tehnologie Nextlab.tech, ca parte a strategiei de relansare a orașului. Iar în această…
Vezi articolul

BREAKING Care sunt cele 5 module de predare-învățare-evaluare de anul viitor școlar. Iulian Cristache, președinte Federația Asociațiilor de Părinți: Vor fi 5 module cu o vacanță la alegerea Inspectoratului în februarie. Rămâne să vedem cum va fi constituită media anuală, am propune câte o notă pentru fiecare modul și un test final sumativ cu o anumită pondere în medie

Noua structură a anului școlar va fi cu totul altfel decât organizarea pe semestre, potrivit discuțiilor din Comisia pentru Dialog Social de la Ministerul Educației. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor…
Vezi articolul

„Nu este posibil ca formarea pentru cariera didactică din universități să se facă atât de prost, după zeci de ani în care s-au văzut rezultatele înregistrate prin angajările din preuniversitar, având la vârful conducerii politicieni-miniștri universitari”, susține Maria Manea, fost secretar de stat în Ministerul Educației

Într-o replică venită după pozițiile publice ale mai multor reprezentanți ai mediului universitar pedagogic la intenția de desființare a specializării de învățător din liceele pedagogice, fostul secretar de stat din…
Vezi articolul

VIDEO Transport gratuit pentru elevi, asigurat cu presiune pe autoritățile locale, dar și ore de siguranță online, cabinete în toate școlile și minimum un asistent social în fiecare localitate – propuneri făcute de copii într-o “Ședință de guvern” dedicată lor, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor

Transportul elevilor să fie în mod real gratuit, iar presiunile asupra autorităților locale să crească pentru a elimina amânările existente – aceasta este una dintre propunerile formulate de elevi sub…
Vezi articolul

Secretarul de stat Florian Lixandru: Manualele de Comunicare în Limba Română de clasa a II-a şi de Matematică de clasa a VI-a ajung la elevi în această săptămână / Cursurile primului modul au început pe 11 septembrie

Manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a şi manualul de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în posesia elevilor în această săptămână, a declarat marţi, pentru…
Vezi articolul

Am observat diferențe mari de punctaj de la un evaluator la altul și la istorie. Unii colegi s-au cramponat foarte mult strict de baremul dat de minister, spune Laura Felea, profesoară la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”: Aș aplauda copilul care are o gândire logică și vede și dincolo de conectorii clasici

Profesoara de istorie Laura Felea de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” din Tulcea atrage atenția că diferențe mari de punctaje la simularea de la BAC 2024 au fost și la…
Vezi articolul