Prima companie care cere salarii mai mari pentru profesori. Mihai Boldijar, directorul Grupului Bosch în România: Trebuie încurajați angajații din Învățământ cu venituri lunare mai atrăgătoare

9.089 de vizualizări
Foto: Cristian Nistor/Agerpres Foto
Directorul general al Grupului Bosch în România a vorbit despre necesitatea unor salarii mai bune în Învățământ, în contextul grevei profesorilor. Mihai Boldijar a declarat, citat de Ziarul Financiar, că profesorii și cei din sănătate sunt două categorii de angajați care „trebuie încurajate cu venituri lunare mai atrăgătoare“.

„O societate fără profesori bine pregătiţi şi un sistem sanitar solid nu este o societate care să se poată dezvolta sănătos. Există afinităţi de a lucra în învăţământ, menirea de a fi dascăl, nu neapărat pentru salariu. În învăţământ nu ai un salariu motivant, mediul privat este atrăgător acum. În trecut era mai atrăgător un job la stat.

Acum, cele două categorii trebuie încurajate cu venituri lunare mai atrăgătoare. Nu mai vorbesc de faptul că există un dezechilibru în societate – unele categorii au fost scutite de impozit, au fost ridicate salariile la un minim care a tot crescut. Dar profesorii nu au beneficiat de asta“, a spus Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul grupului Bosch în România, în contextul grevei din sistemul de învăţământ.

Grupul Bosch, unul dintre cei mai mari jucători de pe plan local, cu afaceri de peste 500 mil. euro şi aproape 10.000 de angajaţi, este primul investitor care cere venituri mai mari pentru profesori.

Condorm sursei citate, Bosch este în România al doilea cel mai dorit angajator din industria auto şi printre cele mai căutate companii de pe plan local, având peste 9.800 de angajaţi în România, din care peste 1.500 în cercetare şi dezvoltare.

Peste 15.000 de profesori și angajați din învățământ au mărșăluit astăzi prin București, într-un protest de amploare față de situația din școli și de salariile pe care le primesc. Greva generală declanșată în Învățământ pe 22 mai, va continua cel puțin până marți, 30 mai, când va avea loc un nou miting în Capitală, potrivit sindicaliștilor. Guvernul le-a oferit până acum vouchere pe fonduri europene pentru cumpărarea de cărți și materiale didactice, ofertă respinsă de protestatari.


5 comments
  1. Au nevoie de lucrători CALIFICAȚI iar în sistemul SUBFINANȚAT CRONIC nu poți pregăti așa ceva. Elevii fug de liceele tehnologice, cei care vor o meserie nu au laboratoare, ateliere moderne, nu au unde face practica! De ce? SISTEMUL ESTE SUBFINANȚAT CRONIC:

    2.1% din PIB e NIMIC. De aia!

    Dar asta nu o deranjează pe madam Deca, ea a zis că ajunge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

O formulă de „abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației”, analizată de Guvern. După întâlnirea cu sindicatele, premierul Ciucă anunță „cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani pentru anul următor”, în fiecare an fiind cea mai mare sumă din ultimii 30

Marți a avut loc la Guvern o întâlnire între premierul Nicolae Ciucă, ministrul Educației și sindicatele din învățământ, pe tema majorării salariilor profesorilor, așa cum a anunțat ministrul Ligia Deca.…
Vezi articolul