Grevă cu peste 70.000 de participanți – posibilă acțiune sindicală pentru salarii și pensii în învățământul superior din Marea Britanie, unde întregul sector s-ar putea “opri complet” înaintea Crăciunului

Foto: © Tero Vesalainen - Dreamstime.com

Întregul sector al învățământului superior din Marea Britanie s-ar putea “opri complet” înaintea Crăciunului, în urma unei acțiuni sindicale ce ar putea determina intrarea în grevă a peste 70.000 de angajați din 150 de universități, potrivit The Guardian. Salariații au votat, în două procese separate, să declanșeze greve pe teme legate de salarizare, condiții de muncă și pensii, arată sursa citată, potrivit cărora succesul proceselor de vot a fost “uluitor” chiar și pentru organizatori.

Situația a determinat organizația sindicală să îi îndemne pe managerii universităților să vină urgent la masa negocierilor, pentru a preveni acțiuni masive care să blocheze activitățile în campus, în întreaga țară, în ultima parte a acestui an sau la începutul anului viitor.

The Guardian precizează că, în această perioadă, alte organizații sindicale ale profesorilor desfășoară proceduri pentru a decide dacă să intre sau nu în grevă, fiind posibil ca această acțiune de protest să fie adoptată și la nivelul școlilor, în cursul iernii. 

Foto: © Tero VesalainenDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version