Horia Onița, fost lider al alianței studenților din România, numit președinte al Uniunii Studenților Europeni, funcție ocupată în trecut și de actualul ministru Ligia Deca

Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos - George Călin

Horia Onița, fost președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), a fost numit președinte al Uniunii Studenților Europeni (ESU), ce reprezintă organizații ale studenților din 40 de țări, potrivit unui anunț făcut de el, joi seară, pe Facebook. Este primul român care ocupă această poziție după actualul ministru al Educației, Ligia Deca, președinte ESU în urmă cu un deceniu și jumătate.

Horia Onița a fost, în ultima perioadă, vicepreședinte al Uniunii pe care de acum o conduce, pentru mandatul 2023-2024. 

El a anunțat, pe Facebook, că a fost numit președinte în cadrul unei reuniuni desfășurate la Tbilisi (Georgia), pentru un mandat marcat de o serie de evenimente politice importante, precum alegerile pentru Parlamentul European. 

Alegerea a fost anunțată și de ANOSR, potrivit căreia și românca Tamara Ciobanu a fost aleasă membru în comitetul executiv al organizației internaționale.

Horia Onița a fost președinte al ANOSR, președinte al Asociației Studenților în Drept și reprezentant al studenților în structurile de conducere ale Universității din București, iar înainte de acestea, în perioada 2015-2016, a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

Este primul român care preia președinția Uniunii Studenților Europeni după Ligia Deca, prezentul ministru al Educației, care a ocupat acestă funcție timp de două mandate, în 2008-2010, după ce la rândul ei a fost președinte al ANOSR (2006-2007).

Uniunea Studenților Europeni este o organizație fondată în 1982, care acționează ca umbrelă pentru 45 de organizații studențești din 40 de țări și care are drept scop promovarea intereselor educaționale, sociale, economice și culturale ale studenților din Europa, în relație cu forurile europene și alte foruri internaționale.

Exit mobile version