Horia Onița, fost lider al alianței studenților din România, numit președinte al Uniunii Studenților Europeni, funcție ocupată în trecut și de actualul ministru Ligia Deca

373 de vizualizări
Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Horia Onița, fost președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), a fost numit președinte al Uniunii Studenților Europeni (ESU), ce reprezintă organizații ale studenților din 40 de țări, potrivit unui anunț făcut de el, joi seară, pe Facebook. Este primul român care ocupă această poziție după actualul ministru al Educației, Ligia Deca, președinte ESU în urmă cu un deceniu și jumătate.

Horia Onița a fost, în ultima perioadă, vicepreședinte al Uniunii pe care de acum o conduce, pentru mandatul 2023-2024. 

El a anunțat, pe Facebook, că a fost numit președinte în cadrul unei reuniuni desfășurate la Tbilisi (Georgia), pentru un mandat marcat de o serie de evenimente politice importante, precum alegerile pentru Parlamentul European. 

  • “Cu un război sângeros în Europa, cu o creștere a extremismului în diverse părți ale continentului, ținând cont de criza costului vieții pentru studenți în Europa, ce afectează accesul la educație, precum și ascensiunea inteligenței artificiale și impactul acesteia asupra educației, între multe alte lucruri, mandatul va prezenta, cu siguranță, o mare provocare”, comentează el în mesajul de pe Facebook. 

Alegerea a fost anunțată și de ANOSR, potrivit căreia și românca Tamara Ciobanu a fost aleasă membru în comitetul executiv al organizației internaționale.

Horia Onița a fost președinte al ANOSR, președinte al Asociației Studenților în Drept și reprezentant al studenților în structurile de conducere ale Universității din București, iar înainte de acestea, în perioada 2015-2016, a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

Este primul român care preia președinția Uniunii Studenților Europeni după Ligia Deca, prezentul ministru al Educației, care a ocupat acestă funcție timp de două mandate, în 2008-2010, după ce la rândul ei a fost președinte al ANOSR (2006-2007).

Uniunea Studenților Europeni este o organizație fondată în 1982, care acționează ca umbrelă pentru 45 de organizații studențești din 40 de țări și care are drept scop promovarea intereselor educaționale, sociale, economice și culturale ale studenților din Europa, în relație cu forurile europene și alte foruri internaționale.


1 comment
  1. Iată așadar la ce folosesc funcțiile in Consiliul Național al Elevilor.

    Ca acolo a fost ,,ales” mai întâi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile să se adapteze pentru instrumentele de inteligență artificială, chiar dacă pun multe probleme: ele oferă numeroase beneficii posibile, iar interzicerea lor ar fi inutilă / Folosirea AI să fie declarată în activitățile academice și restricționată selectiv – poziția oficială a Asociației Universităților Europene

ChatGPT și alte instrumentele bazate pe inteligență artificială, care au ajuns în ultima perioadă la dispoziția publicului larg, ar trebui să fie adoptate într-o manieră “eficientă și adecvată” la nivelul…
Vezi articolul

Inspectorii școlari din Mehedinți implicați în fraudarea examenului de Bacalaureat 2022 au fost schimbați și revin la catedră. Unul dintre ei nu va mai participa la examene și concursuri școlare

Inspectorii școlari din Mehedinți implicaţi în fraudarea examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamna, au fost schimbați, conform unei hotărâri a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți. Tribunalul…
Vezi articolul

UPDATE Inspectorul școlar general al Capitalei: Ministerul Educației agreează modificarea ordinului comun, pentru ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să vină fizic la școală / Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se întrunește probabil sâmbătă

UPDATE “Ministerul Educației agreează modificarea ordinului comun cu Ministerul Sănătății, pentru a putea permite și participarea claselor finale la activități față în față, ceea ce înseamnă că în scenariul 3…
Vezi articolul