Horia Onița, fost lider al alianței studenților din România, numit președinte al Uniunii Studenților Europeni, funcție ocupată în trecut și de actualul ministru Ligia Deca

374 de vizualizări
Horia Onița, ANOSR / Foto: INQUAM Photos – George Călin
Horia Onița, fost președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), a fost numit președinte al Uniunii Studenților Europeni (ESU), ce reprezintă organizații ale studenților din 40 de țări, potrivit unui anunț făcut de el, joi seară, pe Facebook. Este primul român care ocupă această poziție după actualul ministru al Educației, Ligia Deca, președinte ESU în urmă cu un deceniu și jumătate.

Horia Onița a fost, în ultima perioadă, vicepreședinte al Uniunii pe care de acum o conduce, pentru mandatul 2023-2024. 

El a anunțat, pe Facebook, că a fost numit președinte în cadrul unei reuniuni desfășurate la Tbilisi (Georgia), pentru un mandat marcat de o serie de evenimente politice importante, precum alegerile pentru Parlamentul European. 

  • “Cu un război sângeros în Europa, cu o creștere a extremismului în diverse părți ale continentului, ținând cont de criza costului vieții pentru studenți în Europa, ce afectează accesul la educație, precum și ascensiunea inteligenței artificiale și impactul acesteia asupra educației, între multe alte lucruri, mandatul va prezenta, cu siguranță, o mare provocare”, comentează el în mesajul de pe Facebook. 

Alegerea a fost anunțată și de ANOSR, potrivit căreia și românca Tamara Ciobanu a fost aleasă membru în comitetul executiv al organizației internaționale.

Horia Onița a fost președinte al ANOSR, președinte al Asociației Studenților în Drept și reprezentant al studenților în structurile de conducere ale Universității din București, iar înainte de acestea, în perioada 2015-2016, a fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

Este primul român care preia președinția Uniunii Studenților Europeni după Ligia Deca, prezentul ministru al Educației, care a ocupat acestă funcție timp de două mandate, în 2008-2010, după ce la rândul ei a fost președinte al ANOSR (2006-2007).

Uniunea Studenților Europeni este o organizație fondată în 1982, care acționează ca umbrelă pentru 45 de organizații studențești din 40 de țări și care are drept scop promovarea intereselor educaționale, sociale, economice și culturale ale studenților din Europa, în relație cu forurile europene și alte foruri internaționale.


1 comment
  1. Iată așadar la ce folosesc funcțiile in Consiliul Național al Elevilor.

    Ca acolo a fost ,,ales” mai întâi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Țară, țară, vrem testare”, cer reprezentanții elevilor. Silviu Morcan, președintele CNE: „Nu este posibil ca, după ce testele au fost promise și așteptate nepermis de mult, să blocăm întregul demers de lipsă de asumare, comoditate sau dezinteres”

Consiliul Național al Elevilor cere autorităților să asigure testarea elevilor așa cum au promis, înainte să se închidă din nou școala. „Nu este posibil ca, după ce testele au fost…
Vezi articolul

Consiliul Național de Etică poate analiza acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu în cazul unor sesizări sau autosesizări – președintele forului, Dacian Dragoș, despre procedurile aplicabile în privința actualului ministru al Educației

Consiliul Național de Etică poate analiza cazuri precum cel al acuzațiilor de plagiat aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, dacă există “sesizări asumate de o persoană” sau, în lipsa acestora, în…
Vezi articolul

Profesorii care nu au telefon, laptop şi internet pot solicita şcolilor să le pună la dispoziție echipamentele necesare. Ministrul Educaţiei anunţă că va participa la videoconferinţe cu directorii din fiecare judeţ

Profesorii care nu au telefon, laptop şi internet pot solicita şcolilor să le pună la dispoziție echipamentele necesare, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei primit de Edupedu.ro, după videoconferința cu…
Vezi articolul

O singură medie pe an, din notele pe care elevul le primește pentru evaluarea periodică și evaluarea ritmică, care nu se rezumă doar la teste – propunerile Consiliului Național al Elevilor pentru modificarea ROFUIP / Robert Avram, președintele CNE: Trebuie să formăm cadrele didactice în așa fel încât să poată depăși bariera subiectivismului în evaluare

„Propunerea pe care am făcut-o în Comisia de Dialog Social atât alături de reprezentanții părinților, cat și de alți parteneri de dialog social a fost aceea a încheierii unei singure…
Vezi articolul