În Iași, Brașov sau Ploiești, școala poate începe cu revenirea parțială la clase, la Constanța, Cluj sau Timișoara se aplică scenariul verde, potrivit datelor oficiale / 43 de localități mici sunt în scenariul roșu

Sursa: Pexels.com

Jumătate dintre orașele mari și mijlocii ale României vor începe școala după primul scenariu, cel în care toți elevii sunt așteptați la clasă, iar celelalte urmează să înceapă școala după scenariul al doilea, în care va fi combinată predarea față în față cu cea online pentru mare parte dintre elevi, după cum reiese din documentul cu rata de infectare în localitățile României, publicat luni de Ministerul Sănătății. EduPedu.ro a luat în calcul 50 de municipii și mari orașe, iar dintre acestea 24 au o rată de infectare de peste 1/1000, iar 26 – sub 1/1000. Asemenea Bucureștiului, au rată de infectare mai ridicată municipii precum Alba Iulia, Oradea, Iași, Brașov sau Ploiești, pe când altele, precum Timișoara, Cluj sau Constanța au rata sub pragul de 1.

La nivel național, rata de infectare este:

Dintre municipii, cea mai mare rată se înregistrează în orașele Bârlad (singurul muncipiu cu o rată de peste 2/1000), Bacău, Brăila, Giurgiu și Roman – toate cu o rată de peste 1,5/1000.

Nu există cazuri de municipii sau orașe mari încadrate cu “roșu”, adică printre localitățile cu rată de peste 3/1000.

Municipii cu rata peste 1/1000 locuitori, unde școala poate începe în sistem mixt:
Municipii cu o rată de sub 1/1000 de locuitori, unde școala poate începe fizic în clase:

Rata incidenței cumulate – numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, raportat la 1.000 de locuitori – este criteriul epidemiologic pe baza căruia unitățile de învățământ decid scenariul pe care îl urmează pentru redeschiderea școlilor, astfel:

Cele trei scenarii:

Citește și: DOCUMENT Scenariile propuse de Ministerul Sănătății sunt numerotate “Scenariul 1”, “Scenariul 2” și “Scenariul 3”. Cum se face alegerea scenariului pentru prima zi de școală
Exit mobile version