DOCUMENT Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie

37.049 de vizualizări
Harta cu numarul de infectari cu noul coronavirus / Foto: Ministerul Sanatatii
Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România a fost publicată de Ministerul Sănătății. Documentul Ministerului Sănătății, cu datele pe baza cărora fiecare școală decide scenariul din 14 septembrie, se regăsește în documentul atașat. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că “fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă”.

Documentul cuprinde numărul de cazuri noi confirmate în ultimele 14 zile (inclusiv 6 .09.2020) și este realizat la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică din data de 7 septembrie, ora 10.00, precizează Ministerul Sănătății.

“Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, susține ministrul Sănătății, în comunicatul în care au dat publicității datele din fiecare localitate.

DOCUMENT 1:

Rata de infectare cu noul coronavirus pe fiecare localitate din România: Datele integrale publicate de Mini…

DOCUMENT 2: Numărul de infectări din fiecare localitate / Sursa: Ministerul Sănătății

Numarul de infectari pe fiecare localitate 7.09.2020

Ministerul Sănătății precizează că astăzi, 7 septembrie 2020, toate Direcțiile de Sănătate Publică județene (DSP-uri) vor informa Inspectoratele Școlare Județene, respectiv senatele universitare ale instituțiilor de învățământ superior și Comitetele Județene / al Municipiului București pentru Situații de Urgență (CJSU/CMBSU) cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, iar până la data de 10 septembrie, în funcție de aceste date, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020.

Comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) vor emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Care este criteriul epidemiologic pentru stabilirea unui dintre cele 3 scenarii

“Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori”, anunță Ministerul Sănătății, în comunicatul de presă de astăzi, 7 septembrie 2020.

Scenariile oficiale pentru deschiderea scolilor / Foto: Ministerul Sanatatii

 

Citește și:

4 comments
    1. Am citit eu azi undeva in presa, poate te ajuta: la 0.00 verde, intre 0,01-1,00 decide scoala intre verde si galben in functie de conditii, peste 1, dar la limita verde sau galben dar cu aviz DSP, peste 1 dar mai mult galben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Performanța în educație, alături de sănătate și incluziune, pune frână calității vieții și bunăstării sociale din România – studiul Indicele de Progres Social 2021 / Locul 73 la nivel internațional, pentru Acces la educație de bază

Accesul la educație este domeniul cu cele mai numeroase slăbiciuni pentru care este “depunctată” România în cea mai recentă analiză privind calitatea vieții și bunăstarea socială în țările lumii, studiu…
Vezi articolul

Informatica – studiată mai mult de fetele din România comparativ cu alte țări europene, dar nivelul de interes al tinerelor față de acest domeniu rămâne scăzut la nivel european, comparativ cu cel al băieților – studiu Google

România înregistrează, comparativ cu alte țări europene, un procent mai ridicat de fete/femei care studiază informatica, însă, la nivel european, nivelul interesului pentru informatică este, în rândul tinerelor, mult sub…
Vezi articolul

Tot mai mulți copii români au ajuns sub pragul de sărăcie în primul an de pandemie. Cei mai expuși sunt copiii cu dizabilități, copiii mamelor minore și cei de etnie romă – Raport Internațional Salvați Copiii

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, riscul de sărăcie și excluziunea socială au crescut în rândul copiilor români (36,3%), arată datele unui nou raport al Save the Children. Criza…
Vezi articolul