Înscrieri deschise: concursul național de robotică Nextlab.Tech 2024, înscris în calendarul Ministerului Educației / Gratuit oferite participanților: 300 de kit-uri de roboţi, lecţii şi sesiuni de Roboajutor, Robocaravană în școli (P)

Înscrierile pentru ediția 2024 a concursului de robotică școlară Nextlab.Tech au demarat! Ca noutate, anul acesta organizatorii vor realiza o Robocaravană care va circula prin școli să ajute elevii să participe la concurs. Este o oportunitate excelentă pentru cei interesați să-și dezvolte abilitățile în acest domeniu. Un număr mare de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului, BCR. Aceasta este o inițiativă consacrată care va permite elevilor să se pregătească pentru provocările viitorului. Concursul este înscris în calendarul Ministerului Educației la rubrică cu finanțare.

Competiția de robotică școlară Netlab.Tech este cea mai mare din România și beneficiază de participare internațională. Participarea este gratuită, iar elevii cu vârsta cuprinsă între 8 și 16 ani pot să se înscrie. Concursul este finanțat de Ministerul Educației Naționale, iar sponsorul național este Banca Comercială Română (BCR).

Asistentul virtual Ioana, echipat cu inteligență artificială, oferit de Nextlab.Tech încă din 2018 va continua să fie integrată cu ChatGPT, așa cum s-a întâmplat și în ediția din 2023. Elevii vor avea posibilitatea să utilizeze sistemul de inteligență artificială generativă, cu anumite restricții. Această combinație între tehnologie și creativitate va aduce o experiență captivantă pentru toți participanții.

În cadrul ediției 2024 a Concursului național de robotică Nextlab.Tech, elevii calificați în faza II vor avea oportunitatea de a participa cu echipamentele distribuite în școli prin proiectul “Platforma digitală cu resurse educaționale deschise EDULIB – Biblioteca virtuală”. O noutate importantă este proba de Inteligență Artificială cu roboți, care se adaugă la cele 5 secțiuni deja existente.

Secțiunile din 2024 sunt:

  1. Line Follower Basic
  2. Line Follower Advanced
  3. Labirint
  4. Robotică Creativă
  5. Robotică Sustenabilă și Verde
  6. Inteligență Artificială cu roboți(nou)

Înscrierile pentru elevi:

Înscrierile pentru profesori:

Prezentare concurs NEXTLAB.TECH – Andrei Nica la clasa a VI-a
Robocaravana Netlab.tech

În anul 2024 organizatorii oferă o Robocaravana care se va deplasa în școli pentru a asista elevii și profesorii care doresc să participe. Școlile care doresc sa fie vizitate de Robocaravana Nextlab.Tech pot completa formularul de pe site-ul concursului.

“Educația de azi trebuie să treacă dincolo de scrisul pe hârtie sau pe ecranul calculatorului. Elevii trebuie să folosească și chip-uri microprogramabile în procesul educațional. Ei au nevoie să experimenteze cu mici dispozitive fizico-cibernetice și să le arate celor din jur realizările lor. Desigur că o educație de calitate nu poate fi limitată la tehnologie. Elevii trebuie să învețe și elemente de artă digitală, matematică, retorică, fizică și muzică. Noi insistăm și asupra acestor aspecte în cadrul concursului”, a declarat Răzvan Bologa, conferențiar la Facultatea de Cibernetică a Academiei de Studii Economice din București și coordonatorul proiectului Nextlab.Tech, într-un interviu acordat Edupedu.ro.

Calendarul concursului Nextlab.Tech, ediția 2024:
Finala concursului Nextlab.tech / Foto: Nextlab.tech
Finala concursului va avea loc în format fizic la București

Participarea în Faza II va fi individuală, oferind elevilor oportunitatea de a-și demonstra
abilitățile în domeniul roboticii. Cei pasionați sunt încurajați să se înscrie și să facă parte
din această experiență captivantă!

Informații suplimentare și înscrieri la concurs și Robocaravana sunt disponibile pe
pagina dedicată concursului: https://www.nextlab.tech/concurs/.

Concursul național de robotică Nextlab.Tech este organizat de Asociația „Clubul Informaticii Economice CyberKnowledgeClub” (CKC), fondată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, ASE București. Acest eveniment este susținut de sponsorul principal național, Banca Comercială Română (BCR). Din anul 2022, concursul beneficiază de sprijin financiar din partea Ministerului Educației Naționale din România. De asemenea, sprijin logistic și tehnologic este oferit de start-up-ul Nextlab.Tech. Inițiativa este suplimentar sponsorizată de SAP Romania. Proiectul funcționează în cadrul programului România Tech Nation. Mediul de business este încurajat să se alăture acestei acțiuni pentru a mări numărul elevilor care vor beneficia de un kit gratuit.

Citește și:
VIDEO FOTOGALERIE Finala concursului Nextlab.tech. Andrei Muntean, câștigător premiul III: Am făcut un robot util pentru casă. Mama avea nevoie de această automatizare / Profesorul Alin Zamfiroiu, președintele comisiei de organizare: Dorim să schimbăm atitudinea oamenilor față de învățământ și cunoaștere
Profesoara Petruța Oprișoiu: Chiar dacă suntem o școală din mediul rural, elevii sunt fascinați de lumea roboților. Le-am dat curaj, încredere. Niciodată nu le-am spus „Nu o să puteți!”. Și am reușit
INTERVIU Aurelian Ionescu, președinte Consiliu Educație în IA: Inteligența artificială poate revoluționa educația prin adaptarea experiențelor de învățare și sprijinirea profesorilor
INTERVIU Profesorul Răzvan Bologa: Inteligența artificială poate revitaliza interesul elevilor pentru învățare și am putea estima în timp real competențele lor. Profesorii vor redeveni fascinanți și rezultatele la PISA se vor îmbunătăți
Exit mobile version