Kelemen Hunor: Problemele din învățământ pot fi rezolvate. Rezolvarea trebuie să fie una etapizată

Foto: Captură - Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, la Guvern, că problemele din învățământ pot să fie rezolvate, iar rezolvarea „trebuie să fie una etapizată”. „Problemele din sistemul de învățământ sunt cunoscute pentru Guvern și pentru această coaliție”, a spus Kelemen Hunor.

Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație amână planurile politicienilor de rotație la Guvernare. Ciucă a anunțat că rămâne premier și va continua dialogul cu sindicatele din Învățământ, dar că „nu ne putem asuma să dezechilibrăm bugetul de stat”

„Problemele din sistemul de învățământ sunt cunoscute pentru Guvern și pentru această coaliție. Pot fi rezolvate. Rezolvarea este în mâna Guvernului, în mâna Parlamentului. Și rezolvarea trebuie să fie una etapizată.

Da, avem nevoie de învățământ de calitate, cum avem nevoie de servicii publice de calitate pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate. Și vom reuși să le rezolvăm, așa cum am reușit și până acuma, din 2020 și apoi din 2021”, a precizat acesta.

Informații de context

Vineri, 26 mai, este a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe. Joi, peste 15.000 de profesori au protestat în București, iar zeci de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament.

Aseară, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile, adică bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor.

Sindicatele profesorilor au solicitat creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%.

Calculele Edupedu.ro, făcute pe baza datelor Ministerului Educației, arată că o creștere cu un sfert a tuturor salariilor din Educație ar avea un impact bugetar de 2,7 miliarde lei pentru cele 6 luni, câte au mai rămas din acest an.

Exit mobile version