VIDEO Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație amână planurile politicienilor de rotație la Guvernare. Ciucă a anunțat că rămâne premier și va continua dialogul cu sindicatele din Învățământ, dar că „nu ne putem asuma să dezechilibrăm bugetul de stat” / Ciolacu: Nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm problema profesorilor

4.906 vizualizări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul rămâne pe loc, cu Nicolae Ciucă premier, fără să mai aibă loc rocada guvernamentală plănuită, conform anunțului făcut vineri dimineața de prim-ministrul Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și vicepremierul Kelemen Hunor, de la Palatul Victoria. Acesta din urmă a anunțat că „problemele din sistemul din învățământ sunt cunoscute pentru guvern și coaliție, pot fi rezolvate și rezolvarea trebuie să fie una etapizată.”

Cei trei au vorbit despre un calendar de negocieri cu sindicatele, „un calendar scurt”, prin care solicitările să fie rezolvate. Premierul Ciucă a spus că „aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie, sunt probleme care s-au acumulat în 30 de ani”.

Amânarea rotativei guvernamentale a fost anunțată de ieri, de Klaus Iohannis.

Reamintim că, joi seara, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, despre noile solicitări ale sindicatelor, în timp ce anunța că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile și profesorii au refuzat: bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor.

Cele mai importante declarații:

Nicolae Ciucă: Doamnelor şi domnilor, dragi români, am preluat mandatul de prim-ministru într-o perioadă care era similară cu cea de acum, în care nu erau problemele rezolvate şi am putut atunci să găsim soluții pentru ceea ce a însemnat criza sanitară, criza din energie, a urmat apoi conflictul din Ucraina, toate consecințele crizei economice, inflația și împreună coaliția de guvernare, împreună cu dumneavoastră toți, am reușit să depășim aceste crize succesive și suprapuse. Am trecut, de asemenea, prin toate acestea, asumându-ne cu responsabilitate și identificând soluții împreună cu dumneavoastră pentru toate aceste probleme. Nu aș vrea să le repet acum, pentru că le cunoașteți cu toții foarte bine.

Guvernul pe care îl conduc, și este un guvern care are o susținere politică, o susținere parlamentară consolidată – suntem aici în fața dumneavoastră împreună cu președintele Partidului Social Democrat, împreună cu domnul Kelemen Hunor, președintele UDMR. Am căzut cu toții de acord că singura șansă pentru noi să putem să depășim toate aceste probleme este să realizăm o coaliție politică stabilă, ceea ce am și realizat. Putem să afirmăm că prin această stabilitate politică am putut să gestionăm și criza energetică, am putut să asigurăm și consecințele războiului din Ucraina, am putut să gestionăm și efectele inflației și cu toții am putut să constatăm că, începând de anul acesta, inflația a început să scadă și există premise ca până la sfârșitul anului să avem o scădere a inflației sub două cifre și consider că toate aceste măsuri ne-au asigurat și creșterea economică, România fiind țara din Europa care a avut a treia cea mai mare creștere economică atât anul trecut, cât și în primul trimestru din anul acesta.

Am considerat că măsurile noastre trebuie să fie îndreptate pentru a face în așa fel încât cetățenii să nu resimtă toate aceste consecințe și să putem să trecem mai ușor peste ele. Am considerat că prin investiții putem să asigurăm creșterea economică, iar anul trecut absorbția de fonduri europene și valoarea investițiilor străine directe a fost de aproximativ 22 de miliarde de euro, ceea ce este un record pentru țara noastră.

Am stabilit, de asemenea, la nivel politic, că la jumătatea perioadei din momentul în care am decis să înființăm această coaliție, până la alegerile de anul viitor, adică la un an şi jumătate din noiembrie 2021 până acum, trebuie să facem în așa fel încât să continuăm să asigurăm coerența stabilității politice, coerența politicilor guvernamentale și la jumătatea acestei perioade să-mi depun mandatul și în felul acesta el să fie preluat de către domnul președinte Marcel Ciolacu.

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în condiții în care situația se menținea la un anumit echilibru. Ținând cont de faptul că așa cum până acum, împreună cu dumneavoastră am găsit soluții, așa cum până acum nu am dat înapoi în fața responsabilității, după discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției și aseară și în această dimineață, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ, am decis să menținem acest dialog astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice și să facem în așa fel încât, pe baza înțelegerii și rațiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluții, doar că aceste soluții nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp, în peste 30 de ani.

Ceea ce am făcut pentru învățământ, așa cum am declarat și ieri la Cluj, a fost să demonstrăm că în acest an și jumătate această coaliție și-a asumat dezvoltarea și modernizarea sistemului de educație. Am alocat în acest sens sume considerabile față de ceea ce au însemnat până nu demult doar vorbe. Din 2022 până astăzi au fost alocate educației suplimentar 8 miliarde de lei de la bugetul de stat.

Am asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență alocarea a 3,6 miliarde de euro tocmai în tot ceea ce înseamnă modernizarea și reforma sistemului de învățământ, a tot ceea ce înseamnă suportul tehnic și, desigur, pregătirea și specializarea cadrelor didactice. Suntem, de asemenea, conștienți de nevoia de a ridica nivelul de salarizare a cadrelor didactice nu doar la nivelul așteptărilor dumnealor, ci la nivelul de recunoaștere pentru ceea ce înseamnă haina de profesor, de cadru didactic în România. Este foarte clar că ne dorim cu toții ca viitorul acestei țări să poată să aibă predictibilitate. Viitorul ține de educația copiilor noștri, de nivelul, de standardul de educație al copiilor noștri. Ori toate acestea se fac nu doar prin alocarea de resurse, ci toate acestea se fac prin asigurarea unui cadru cât mai bine așezat și cât mai complex în ceea ce privește atât dotarea tehnică a sistemului de învățământ, cât și pregătirea și specializarea tuturor cadrelor didactice, precum și printr-un nivel de salarizare. Doar că, în acest moment, încă o dată, făcând apel la rațiunea tuturor cadrelor didactice, nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecțională să dezechilibrăm întreg sistemul și întreg bugetul de stat.

Revenind la ceea ce avem de făcut în viitor, în viitorul pe termen scurt, adică în zilele următoare, vom continua să menținem dialogul cu sindicatele, vom continua să discutăm cu dumnealor, le-am pus în față toate datele cât se poate de onest și de real și sperăm ca, în final, pe măsura încrederii pe care suntem convinși că o vom dobândi, până la urmă, în urma acestui dialog, să ajungem la o concluzie, la o soluție pentru protestul pe care dumnealor l-au declanșat.

Cred, de asemenea, că este foarte important să menționăm că măsurile pe care le-am luat şi le-am prezentat dumnealor în acest moment nu fac nimic altceva sau nu au fost îndreptate în altă direcție decât în aceea de a le demonstra că tot ceea ce spunem ne asumăm. De altfel, pe întreaga perioadă de guvernare nu am zis nimic sau nu ne-am angajat la nimic, dacă nu am finalizat. Tot ce ceea ce am zis, împreună cu dumneavoastră, încă o dată, și recunosc și subliniez acest lucru, am avut un dialog deschis cu întreg mediu asociativ, cu sectorul de business, cu toți cei care au venit și au vrut să își prezinte atât problemele, cât și soluțiile și ne-au fost de mare ajutor, pentru că am putut să venim și să adaptăm atât măsurile de ordin legislativ, cât și cele de ordin administrativ la realitate, la ceea ce oamenii vin să ne sesizeze că trebuie să rezolvăm.

Același lucru îl vom face și în continuare, în dialogul pe care-l vom avea cu societatea civilă, cu sindicatele, în mod deosebit cu cele din învățământ, şi le-am prezentat cât se poate de clar că în programul de guvernare, în măsurile pe care le-am luat, în pachetul de legi, educația rămâne pentru noi toți o prioritate. Educația și sănătatea sunt domeniile prioritare fie pentru guvernul acesta, fie pentru oricare guvern care își va asuma responsabilitatea și sunt chestiuni cât se poate de sincere și de oneste. Nu am făcut niciun fel de mențiune despre ceva anume, care, într-un final, să nu fi fost rezolvat, să nu fi fost soluționat în.
În atare condiții, așa cum am menționat mai devreme, am avut discuții până aseară târziu, ne-am revăzut în această dimineață și am convenit ca până la soluționarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul și să îmi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier. În felul acesta, sper să fie create condițiile astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției.

Marcel Ciolacu: Domnule prim-ministru, domnule președinte, de fapt și de drept, această guvernare nu este doar despre stabilitate, este și despre, așa cum spuneați dumneavoastră despre asumare. Eu am spus încă de săptămâna trecută, înaintea discuțiilor politice, trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate, mai ales că o grevă generală presupune și o încărcătură emoțională deosebită, mai ales că vorbim de greva generală a profesorilor. Învățământul reprezintă unul dintre stâlpii societății, care privește atât prezentul, cât și viitor. Consider că decizia luată de noi trei, co-președinții acestei coaliții, este o decizie corectă, este o decizie pe care ne-o asumăm împreună. Împreună să continuăm – eu, din calitatea de președinte al Camerei Deputaților, reprezentând Legislativul, dumneavoastră în calitate de prim-ministru, reprezentând Executivul – să soluționăm cât mai rapid această problemă categoric legitimă, venită din partea profesorilor, dar trebuie să avem totuși și echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice și împreună ne-am asumat faptul că în programul de guvernare prioritatea numărul unu sunt profesorii și sistemul de sănătate.

Avem convenit un calendar împreună cu liderii din învățământ și încă o dată este un calendar foarte scurt, un calendar pe care ni l-am asumat împreună. Repet, cred că este decizia corectă ca să nu intrăm în discuții politice până nu rezolvăm această grevă a profesorilor, urmând pe urmă să găsim tot împreună calendarul cel mai bun pentru a se face rotația.

Kelemen Hunor: Bună dimineața, domnilor președinți! În momentul în care noi am format această coaliție acum un an şi jumătate, știam că trecem printr-o perioadă foarte dificilă, ne-am asumat împreună această responsabilitate, spunând că trebuie să existe o predictibilitate. În continuare sunt convins că e nevoie de predictibilitate, e nevoie de responsabilitate și e nevoie de a întări încrederea în societate. Există emoții în societate, cunoaștem problemele societății și ne-am asumat să le rezolvăm.

În această perioadă, de când suntem la guvernare, am avut sigur, între ghilimele spun, dar dumneavoastră veți înțelege exact ce vreau să spun, multe incendii. Cu o mână am stins incendiile, cu mâna cealaltă am construit, fiindcă acesta este rostul guvernării: să guvernăm pentru oameni, pentru societate și asta am făcut, asta vom face și în continuare. Problemele din sistemul de învățământ sunt cunoscute pentru Guvern și pentru această coaliție, pot fi rezolvate, rezolvarea este în mâna Guvernului, în mâna Parlamentului, și rezolvarea trebuie să fie una etapizată.

Dar da, avem nevoie de învățământ de calitate, cum avem nevoie de servicii de calitate, servicii publice de calitate pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate și vom reuși să le rezolvăm, așa cum am reușit și până acuma, din 2020, și apoi din 2021. Aseară am decis împreună, așa cum au zis și colegii mei, să continuăm în această formulă cu Nicolae Ciucă premier și să dăm răspuns exact așa cum dorește societatea și așa cum ne-am asumat în programul de guvernare. De aceea, eu sunt în continuare optimist, am încredere în forțele noastre și am încredere în oameni că știu că trecem printr-o perioadă grea, dar, în același timp, avem o șansă uriașă.

România în acest deceniu poate să traverseze și va traversa un drum, la capătul drumului vom avea o societate mult mai bine dezvoltată, cu servicii publice bune, cu instituții stabile, cu instituții care răspund la nevoile oamenilor și această responsabilitate nu o vom plasa în altă parte decât în această formulă, pe care noi împreună ne-am asumat-o.

Reamintim că de luni, 22 mai, este grevă generală în școli.

Citește pe același subiect și:
Vineri, a cincea zi de grevă generală în școli și grădinițe
Kelemen Hunor: Problemele din învățământ pot fi rezolvate. Rezolvarea trebuie să fie una etapizată
Creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ în acest an ar însemna un impact suplimentar estimat de 2,7 miliarde de lei pentru Guvern, conform calculelor pe datele Ministerului Educației
BREAKING „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall“, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, despre noile solicitări ale sindicatelor, în timp ce anunță că Executivul va aproba ceea ce le-a oferit acum două zile și profesorii au refuzat: bani de cărți și prime, în loc de majorări ale salariilor
Marius Nistor, FSE, replică la declarația premierului Ciucă, după ce acesta a spus că a dat tot ce a putut oferi celor din Educație: Ar trebui să coboare puțin cu picioarele pe pământ să mai arunce o privire către unitățile școlare, către cei care lucrează acolo, să vadă cât de departe e de realitate
Sindicatele din Educație, după o nouă rundă de negocieri: Greva continuă. Am cerut creșterea cu 25% a tuturor salariilor din Învățământ până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%. Miniștrii au timp să calculeze până mâine
Sindicatele din Educație, după o nouă rundă de negocieri: Greva continuă. Am cerut creșterea cu 25% a salariilor până în decembrie, iar din ianuarie să se aplice grilele cu 60%. Miniștrii au timp să calculeze până mâine
Nu va fi înghețat anul școlar, în cel mai rău caz se vor amâna examenele cu 1-2 săptămâni. Este un risc mic comparativ cu riscul mare de colaps al sistemului de educație – spune Ariana Dudună, președinta Asociației Elevilor din Constanța
Președintele Iohannis dojenește sindicatele că “cer întotdeauna foarte mulți bani” și “n-au constatat că s-au adoptat legile Educației” / Copii aduși din Brașov i-au cântat “O lume minunată”, în ziua când la București 15.000 de oameni au participat la protestul profesorilor
Ciucă le transmite profesorilor că România e fruntașă la creșterea economică, dar nu poate să le dea mai mulți bani
Iohannis anunță amânarea rotativei guvernamentale: Nu se va face în timpul grevei din educație
VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Peste 15.000 de profesori au protestat astăzi în București, iar sute de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. Marți, un nou protest
VIDEO FOTO Protest al profesorilor în Deva. Peste 500 de profesori au lăsat pixuri în faţa Prefecturii: Pixul, stiloul sunt simbolurile muncii noastre. Le depunem ca semnal de neputinţă / Oferta Guvernului poate fi considerată ca un ajutor social. Nu vrem să fim asistaţi social
Prima companie care cere salarii mai mari pentru profesori. Mihai Boldijar, directorul Grupului Bosch în România: Trebuie încurajați angajații din Învățământ cu venituri lunare mai atrăgătoare
BREAKING Guvernul a invitat din nou sindicatele la negocieri, joi, la ora 16. Șeful negociatorilor e tot secretarul general Marian Neacșu, nu premierul Ciucă
BREAKING Sindicatele din educație anunță pentru marți un nou marș, de la Guvern spre Palatul Cotroceni, de la ora 11:00. Până atunci, greva profesorilor continuă – spune FSLI
Președintele Klaus Iohannis către un grup de elevi de la liceul Brukental, după ce a făcut o poză cu ei: “Vedeți, până și greva are ceva avantaje”
Mesaj dur al sindicatelor din educație, pentru miniștrii Guvernului Ciucă: Nu ai soluții, scrie-ți demisia! Toți colegii mei vor depune astăzi, în Piață, un pix pentru fiecare membru al cabinetului
Mesaj pentru președintele Iohannis, la protestul profesorilor: “Scham! (Rușine!)” / Atitudine “rușinoasă și lipsită de demnitate și respect” față de profesori și față de viitorul copiilor
Profesoara Carmen Iohannis, care nu face grevă, cataloghează protestul colegilor săi drept „eveniment politic”. Soția lui Iohannis a ieșit cu elevii în fața Colegiului Brukenthal pentru a face o poză cu președinții Germaniei și României: „Nu am venit aici să discutăm evenimente politice”
Mai mulți profesori din Buzău au boicotat discursul lui Marcel Ciolacu ținut de Ziua Eroilor / „Vrem demnitate” – solicitarea cadrelor didactice
FOTO VIDEO Elevi și copii au venit la protest pentru a-și susține profesorii, iar mai mulți copii au ieșit din parcuri, pe Calea Victoriei, să îi salute pe profesorii plecați în marș: Elevii sunt cu voi!” / „Vrem majorări!” / „Luptăm pentru dreptate”
“No brain, no future”. Mesajul unei profesoare participante la protest, pentru elevii ei: Sper că ai noștri copii vor realiza că trebuie să lupte pentru drepturile lor, eu lupt în primul rând pentru ei
VIDEO La protestul profesorilor au venit și elevi / Se strigă ”Elevii sunt cu voi!” în Piața Victoriei
Câțiva profesori protestează în Sibiu, în timp ce familia Iohannis se pregătește să viziteze Colegiul Brukenthal / Pe tricoul unui protestatar scrie ”Nu vă vedem din Sibiu”, cu aluzie la absența protestatarilor de altădată
Mărturiile profesorilor de la protestul din fața Guvernului: „Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani” / „Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și că eu nu aduc doar vorbe goale”
BREAKING Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului: Acțiunea de protest va continua, anunță liderul sindical Marius Nistor / Hăncescu: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează
Președinții Iohannis și Steinmeier vizitează Colegiul Național Brukenthal din Sibiu, unde Iohannis are blocat un post de profesor din anul 2000 / În plină grevă a profesorilor, copiii au fost aduși de acasă special pentru eveniment
ULTIMA ORĂ Calendarul pentru admiterea la liceu 2023 a fost modificat. Termenul contestațiilor la probele de aptitudini și de limbă străină a fost decalat. Recomandările pentru elevii romi și pentru cei cu cerințe educaționale speciale se depun la școală până pe 15 iunie
Gest sfidător al Guvernului Ciucă. Dan Cărbunaru a prezentat astăzi aceeași ofertă de aseară, în timp ce mii de profesori protestau în stradă, respingând-o: Salariile profesorilor vor crește doar când este definitivată legea salarizării
Vasile Dâncu, PSD: Cu siguranță se vor găsi bani pentru profesori. De data aceasta eu cred că sindicatele nu vor mai ceda și va trebui ca Guvernul să reprioritizeze / Nu se poate ca salariul unui procuror să fie de 4 ori mai mare decât al unui profesor
Document al Comisiei Europene: Munca de profesor în România se confruntă cu provocări semnificative, iar salariile scăzute au redus atractivitatea profesiei / Creșterea calității învățământului presupune să se lucreze în primul rând cu cadrele didactice existente
Document al Comisiei Europene: Munca de profesor în România se confruntă cu provocări semnificative, iar salariile scăzute au redus atractivitatea profesiei / Creșterea calității învățământului presupune să se lucreze în primul rând cu cadrele didactice existente
Vasile Dâncu: Îmi pare rău că Ligia Deca a acceptat cel mai mic buget din istoria României post-revoluționară
Ligia Deca, fără nicio reacție când lângă ea secretarul Guvernului a invocat în mod mincinos PNRR-ul că ar bloca creșterile de salarii în Educație / Deca, în urmă cu 2 săptămâni: Voi lupta pentru ca profesia de dascăl să fie respectată, inclusiv din punct de vedere al salarizării
“Oferta finală” completă a Guvernului “în numele actualului și viitorului prim-ministru”, în a treia zi de grevă generală în învățământ – document
Președinta Consiliului Național al Elevilor, Miruna Croitoru, îi acuză de analfabetism funcțional pe „cei care acuză reprezentanții elevilor și părinților că recită argumentația Guvernului în delicata problemă a grevei profesorilor“ / Doi foști președinți ai CNE și mai multe asociații de elevi au criticat apariția sa la Guvern
Cum a mințit secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, că PNRR nu ar permite creșteri de salarii sau sporuri pentru profesori, aflați în grevă generală: Guvernul și Parlamentul au mărit constant în 2023 veniturile diferitelor categorii de bugetari
BREAKING Greva generală în școli și grădinițe continuă și joi, până acum mesajele care vin sunt de respingere a ofertei Guvernului care nu prevede nicio majorare salarială, anunță liderii sindicali din educație / Nistor: La ora 12 vom da un răspuns clar

4 comments
  1. Corupții și hoții ăștia dau vina pe profesori,principala cauza nu este poporul ,de 33 de ani nu s au gândit o secundă la noi cetățenii României.Români treziti va hoții ăștia nu s au înțeles la ciolaniada de împărțire a ministerelor,asta i principala cauza .Haideți toți în stradă ,să recăpătăm Romania confiscată de securiști prin intermediul marionetelor de politicieni.

  2. da ce credeau ca profesorii toti sunt niste genii care traiesc cu aer, in frig si fara rechizite, carti, atat se da, atat vor invata pe copii, de aceea este de ani de zile analfabetismul si agresivitatea in scoli.
    Ia sa mai coboare din birouri si sa intre la scolile de cartier, unde in fiecare clasa sunt vreo 3, 4 elevi care refuza reguli si civilizatie, domnii din guvern, sa vina ei sa predea la catedra lectii invatate bine pe de rost, nu sa citeasca guvernatii la ora , din carte, ca rad elevii de ei , sa vada daca sunt capabili in fiecare zi sa predea pe dinafara si in asa fel incat sa nu ii plictiseasca pe elevi, ca pe la scolile din cartier, elevii se plictisesc repede, astea sunt mai mult de marea majoritate a scolilor. Ca sa pregatesti o schema de lectie atractiva mai muncesti inca vreo 6 ore si acasa, plus toate documentele o multime pe care ti le cere la scoala si tot acasa trebuie facute, de ii apuca noaptea pe profesori.
    Ia sa vina domnii guvernanti sa vorbeasca liber lectiile din manuale, sa vada cum nu stiu ce sa le predea, atat asteapta elevii , imediat incep sa comentezesi sa rada, sa se bata intre ei , sa se jigneasca etc
    Deci analfabetismul functional va continua, pana vor fi platiti cum trebuie
    Avand in vedere uzura psihica si stresul, trebuie scosi la pensie tot la 45 de ani, ca nu este usor sa stai cu elevi agresivi verbal si fizic in fiecare zi, cum exista in 85% din scoli.
    Bullyingul nu va fi rezolvat daca nu sunt platiti profesorii cum trebuie, de ce sa se imbolnaveasca ei de stres pentru 2 lei la salariu, ” vor lasa elevii sa se jigneasca intre ei in continuare, pentru 2 lei la salariu nimeni nu o sa civilizeze nici un elev”.

  3. La inceput nu ne-au bagat in seamna iar acum simuleaza negocierea. Vedem cat ii mai suporta presa si societatea.

    1. Simuleaza ca negociaza ceva ce nu am cerut. Sindicatele vb.de pe pereti. Pe noi nu ne au intrebat nimic. Sunt 2 zile de cand in scoala mea, nici macar liderului de sindicat, nu i-a parvenit rezulratul ultimelor doua runde de negocieri. Incercam sa le prindem si sa ni le autoexplicam de la tv sau de pe internet. Un blat penibil al sindicatelor asa ca ma voi retrage din sindicat. Nu ma reprezinta. Negociaza fara parerea mea, nu comunica rezultatele, fenteaza cu oferte lame ca sa acceptam firimituri sau 25 la suta. Noi vrem aplicarea legii, rezolvarea revendicarilor si nu penibilitati de tipul 2 vouchere unul in toamna unul la Sf.Asteapta sau 25 la suta. Eu nu rod carti, la EON nu-mi platesc factura cu voucher educational. Sa si le vare in fund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor – împotriva unui prag stabilit prin lege pentru mandatele rectorilor: a adoptat o rezoluție prin care cere ca numărul acestora să fie “limitat”, dar limita să fie decisă de universitate, iar durata unui mandat să fie de cinci ani

Consiliul Naţional al Rectorilor a adoptat o rezoluţie prin care solicită ca numărul de mandate ale rectorului să fie limitat şi stabilit de către fiecare comunitate academică, iar forul se…
Vezi articolul

Cu 8 lei vor lua mai mult profesorii asistenți la Evaluarea Națională și BAC 2023, față de anul trecut – document / 1 leu în plus pe lucrare, pentru profesorii corectori, în timp ce ministrul Educației anunță că „va lupta” pentru ca profesia de cadru didactic să fie respectată, inclusiv din punct de vedere financiar

Profesorii asistenți la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat 2023 o să primească cu 8 lei mai mult, comparativ cu anul trecut, potrivit ordinului de ministru nr. 4.143 din…
Vezi articolul

O școală din județul Suceava nu mai are voie să organizeze examene naționale timp de un an, după ce o parte dintre elevi au primit subiecte greșite la simulare. Nu putem spune că elevii n-au susținut o evaluare – reprezentantul Inspectoratului școlar

La Şcoala Gimnazială „Învăţător Vasile Hlihor” Baia din județul Suceava nu se vor putea organiza examene naționale, inclusiv în vara aceasta, transmite Inspectoratul școlar județean. Măsura vine după ce la…
Vezi articolul