Mesaj dur al sindicatelor din educație, pentru miniștrii Guvernului Ciucă: Nu ai soluții, scrie-ți demisia! Toți colegii mei vor depune astăzi, în Piață, un pix pentru fiecare membru al cabinetului

21.198 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
„Toți colegii mei vor depune astăzi, simbolic, în piață, un pix pentru fiecare membru al cabinetului. Dacă nu ai soluții, scrie-ți demisia! Este pixul venit din partea colegilor care lucrează în sistem”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Profesorii protestatari au ajuns la Parlament, după un marș pe Calea Victoriei la care s-au alăturat elevi și copii. Mitingul de proporții a început de dimineață în Piața Victoriei și a adunat peste 15.000 de participanți.

Sindicatele din Educație au refuzat oferta Guvernului. Marius Nistor a anunțat că acțiunea de protest va continua.

„Guvernul nu a înțeles absolut nimic. Nu poți veni în fața corpului profesoral și să le oferi aceste așa-zise stimulente. Aveau nevoie de salarizare decentă. Nu și-au luat niciun angajament legat de salarizare. Acea lege unitară de salarizare, care va fi negociată din data de 15 iulie încolo, nu oferă nicio garanție că va fi respectat statutul celor care lucrează în sistem. V-am spus, repet acest lucru, guvernanții n-au înțeles nimic”, a precizat Marius Nistor.

„Ce se întâmplă astăzi aici este o dovadă a faptului că Guvernul a luat în glumă ceea ce noi am cerut”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Articol în curs de actualizare

Citește și:
BREAKING Sindicatele din educație anunță pentru marți un nou marș, de la Guvern spre Palatul Cotroceni, de la ora 11:00. Până atunci, greva profesorilor continuă – spune FSLI
LIVE VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Protestul se apropie de sfârșit, după ce profesorii au ajuns la Parlament, la capătul marșului pe Calea Victoriei la care s-au alăturat elevi și copii / Mitingul de proporții a început de dimineață în Piața Victoriei și a adunat peste 15.000 de participanți
Mesaj pentru președintele Iohannis, la protestul profesorilor: “Scham! (Rușine!)” / Atitudine “rușinoasă și lipsită de demnitate și respect” față de profesori și față de viitorul copiilor
Profesoara Carmen Iohannis, care nu face grevă, cataloghează protestul colegilor săi drept „eveniment politic”. Soția lui Iohannis a ieșit cu elevii în fața Colegiului Brukenthal pentru a face o poză cu președinții Germaniei și României: „Nu am venit aici să discutăm evenimente politice”
Mai mulți profesori din Buzău au boicotat discursul lui Marcel Ciolacu ținut de Ziua Eroilor / „Vrem demnitate” – solicitarea cadrelor didactice
FOTO VIDEO Elevi și copii au venit la protest pentru a-și susține profesorii, iar mai mulți copii au ieșit din parcuri, pe Calea Victoriei, să îi salute pe profesorii plecați în marș: Elevii sunt cu voi!” / „Vrem majorări!” / „Luptăm pentru dreptate”
“No brain, no future”. Mesajul unei profesoare participante la protest, pentru elevii ei: Sper că ai noștri copii vor realiza că trebuie să lupte pentru drepturile lor, eu lupt în primul rând pentru ei
VIDEO La protestul profesorilor au venit și elevi / Se strigă ”Elevii sunt cu voi!” în Piața Victoriei
Câțiva profesori protestează în Sibiu, în timp ce familia Iohannis se pregătește să viziteze Colegiul Brukenthal / Pe tricoul unui protestatar scrie ”Nu vă vedem din Sibiu”, cu aluzie la absența protestatarilor de altădată
Mărturiile profesorilor de la protestul din fața Guvernului: „Situația învățământului a degenerat, nu este doar despre bani” / „Sunt aici pentru a-mi putea privi elevii în ochi și atunci când le vorbesc despre 1 decembrie, despre eroi naționali, când le predau orele de istorie, să simtă pasiunea și că eu nu aduc doar vorbe goale”
BREAKING Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului: Acțiunea de protest va continua, anunță liderul sindical Marius Nistor / Hăncescu: Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează

21 comments
  1. Politica privind educația în România a fost și este oglinda politicilor care au condus țara în cei 33 de ani de “democrație originală”. La cârmă au fost oameni ai partidelor cu mici excepții de calitate și competențe foarte îndoielnice. Să ne amintim de cele patru mandate ale Ecaterinei Andronescu. Apoi miniștri cvasi necunoscuți !
    Au fost și doi oameni competenți: Mircea Micle și Daniel Funeriu. Primul a avut demnitatea să demisioneze când a văzut că politicul nu-și dorește sprijinirea educației, al doilea este singurul care a făcut o Lege bună cei drept perfectibilă pe care apoi incompetenții și ignoranții au schilodit-o până a ajuns una de rahat.
    Sub aceste auspicii și prin atribuirea în toți anii a unui procent mult inferior decât cel prevăzut de lege educației ( 6% din PIB ) educația cu miniștrii politruci ai partidelor PSD și PNL( PD ) a luat-o constant la vale.
    Ce au făcut liderii sindicali care sunt oameni apropiați de PSD, dovezi sunt incontestabile, când la bugetul educației atribuit pt anul 2023 a fost alocat doar 2,1% din PIB adică cel mai mic din toate timpurile ?
    Anton Hadăr este toată ziua la RomâniaTv, Antena3 sau Realitatea Tv posturi care trăiesc foarte bine cu milioane de euro primiți de la PSD și PNL !!! La fel și domnul Nistor prietenos cu PSD&PNL. De peste 20 de ani acești lideri n-au făcut nimic pt breasla lor în schimb au făcut pt ei !!! Profesorii ar trebui să nu renunțe la grevă până nu obțin ceea ce-și doresc iar apoi să-și facă curătenie în propriile ogrezi, sunt prea mulți băgați pe pile de partid și-n sistemul de învățământ ca peste tot în toate instituțiile statului. Prea mulți dintre repetenții și corigenții de altă dată numiți prin pile de partid se află azi în sistemul de educație !

    1. Hadăr e liderul Alma Mater, ei sunt în învățământul superior.

      Nistor și Hăncescu sunt liderii celor două mari sindicate din preuniversitar.

      Ca să se ajungă la greva generală au fost de parcurs etape – multe, și alambicate. Iar în primul rând a fost nevoie ca profesorii să se ralieze și să opteze pentru grevă. De câte ori ne-am trezit cu modificări în legea educației naționale, numai cretinii din parlament le-au introdus, discutat și votat, iar președintele meditator cu șase case le-a aplicat imediat, în ciuda protestelor noastre. Orice revendicare a ONG-urile, orice cereau cei din HORECA, era întâmpinată cu respect și adulație. Orice emanație neo-liberală care să știrbească prestigiul școlii – aplicată imediat. Orice idioțenie – cum să nu!

      N-ați văzut luptele astea surde, dar noi, da. Mass-media e plătită de partide (nici măcar nu se mai ascund, e clar cine ce televiziune finanțează DIN BANI PUBLICI, după mesajele transmise) și de câte ori vine vorba de mișcări sindicale – ups, liderii de sindicat sunt corupți, ups, TOȚI profesorii, fără excepție sau nuanță sunt bogați de la meditații și/sau vezi dom’le ce rezultate proaste avem la PISA (dacă-i întrebi ce e aia, habar n-au), sau vine vreo Oana nu știu cum să zică ”marș” de parc-ar avea sclavi pe plantație!

      Și asta e valabil pentru sănătate de asemenea – nici nu apucară bine să zică de proteste că începură să apară ”reportaje” cu medici sau asistente care fac una-alta. Pădure fără uscături nu se poate, dar aceste exemple sunt generalizate pentru a demoniza întregul sindicat. Și după aceea vă mirați că oamenii pleacă.

      Eu nu voi renunța la grevă, nici colegii mei. Sunt curios dacă în colegiile ”naționale”, ”de renume” vor apărea fracturi. Pe acolo oamenii o duc relativ mai bine.

  2. Sunt pentru marirea de 25%,dar cat timp o sa cereti doar bani parintii si elevii nu vor fi alaturi de voi! Sunt multe de facut, eliminarea saptamanii, verzi- aurii, albastre,intoarcerea la semestre, introducerea exmatricularii, protestati impotriva dublei E. N care va favoriza coruptia… Sunt multe.. Atunci o sa aveti parinti, copii, bunici in strada alaturi de voi!

    1. Am protestat împotriva tuturor acestor aberații – și mai nou introducerea unor discipline obligatorii care nu au sens într-o plajă de discipline mult mai importante și așa aglomerată – NU ne-a ascultat nimeni!! Sunt legi care modifică legea educației de azi pe mâine, prostii pe care le visează noaptea ONG-urile și pe care ministrul le ia și le aplică de pe azi pe mâine, sunt modificări peste modificări și nu ni se acceptă nicio provocare a ”adevărului absolut” deținut de guvern!!

      Lucrurile sunt crunte în învățământ, de ce credeți că e grevă? De bine ce e și de minunată ce este direcția în care se îndreaptă lucrurile?!

  3. Este normal ca profesorii sa nu cedeze !
    Guvernul nu este altceva decat o adunatura de bacterii care si bat joc de absolut tot ce exista !

    Singura problema – profesorii sa nu mai fie ignoranti cu materiile predate, nu se face scoala, vor fi generatii de inculti !

  4. “Elevii sunt cu voi” ???!!!!

    Dar profesorii au iesit in strada cand s a votat legea plx145/2023 ???!!!
    S au multi din habar nu au de asa ceva ca nu i intereseaza !

    Dovada, se poate iesi in strada dar pe nimeni nu intereseaza de binele general, care automat afecteaza fiecare individ !

    Sunt multi indolenti si reactioneaza precum animalele, da le mancare si ii linistesti !

    E logic ca globalistii sa ne priveasca si sa ne trateze ca pe niste animale !

    Multa ignoranta, nesimtire, indolenta si lipsa totala de creier !

    1. În România sunt undeva la 500 mii profesori ( am plusat) și mai bine de 2 milioane de elevi . Asta înseamnă 4-5 milioane de părinți și nu luăm în considerare bunicii. Cu tot respectul, dar nu am văzut nici măcar 10 mii de părinți protestatari în stradă pe această lege, când ar fi trebuit ca pentru binele propriului copil să iasă fiecare părinte, nu? Putem fi de aceeași parte, dar la o adică voi părinții sunteți primii responsabili de copii voștri, răspunderea noastră fiind limitată ( de multe ori chiar părinții au condus la această limitare). Prin urmare ce faceți voi ca părinți pentru copiii voștri, cum luptați pentru drepturile lor înafară de a ataca profesorii ( care cu siguranță nu vor răul nici unui elev)?

      1. Sunt de acord cu cresterea de 25%,a salariilor, dar parintii vor fi alaturi de voi cand nu o sa cereti doar bani!
        Eliminarea saptamanilor verzi, albastre, aurii, trecerea la semestre, mai putine libere. Impotriviti-va unui alt examen peste E. N, introducerea exmatricularii, lasati repetenti… Sunt multe… Atunci o sa aveti toti parintii si copiii alaturi!

        1. Atunci fiți alături de profesori. Acele săptămâni colorate nu profesorii le-au cerut. Pe perioada dezbaterii noii legi a educației profesorii au spus clar ca este anormala introducerea unui nou examen, dar guvernanții noștri au ignorat acest lucru. Poate nu ați observat că au votat această lege săptămâna aceasta în grevei ( de noaptea minții). Iar în ce privește partea cu mai puține libere părinții și cei din turism s-au împotrivit unui număr mai mare de zile de școală.

  5. Bine că mai iese în stradă cineva. De ce nu anulează Guvernul și
    Parlamentul, pensiile nesimțite și să majoreze salariile și pensiile celor ce le merită?

  6. Soluție…demisie în bloc…să aducă Guvernul României profesorii din Pakistan, India, Vietnam…să rezolve educația din Romania pe salarii de nimic

  7. anii 90…sănătate 0…educație 0…transporturi 0…agricultura 0….acum 2023…sănătate 0…educație 0….transporturi 0….agricultura 0, totul de fapt ,e la pământ…0

  8. Nu numai profesorii au salarii indecente ! Tot personalul din învățământ, are o mizerie de salariu! Un cadru didactic auxiliar, are salariul inferior unui șofer din minister! Nu este normal, ca pentru studii superioare și foarte mari responsabilități, aceștia să fie retribuiți cu niște salarii mizere ! Vina, în mare parte, este a liderilor de sindicat pe care, îi cam vrem dați jos de pe scaune! Învățământul a ajuns în colaps din cauza corupției și prostiei lor !

    1. Perfect de acord! Nu cumva profesorii sunt plătiți și după rezultatele dezastruoase pe care le au? Dacă le dublează salariile nu vom mai avea analfabeți functionali? Dr când își recomanda unul altuia toți copii sa vina la ei la meditații, cum este? Nu fac nimic în clasa, ii pun pe copii sa care ghiozdane de câte 5-6 kg (ajung sa meargă cocoșați) pentru nimic! Sa se uite sindicaliștii în gradina lor și apoi sa ceara! Salariile sunt într-adevăr mici dar sa pună și ei mana sa facă ceva cu educația!

      1. Oare programele alea școlare de cine sunt făcute în România educata?Au acum ceea ce au semănat guvernanții,sa nu mai dam vina pe profesori !Pestale de la cap se imputesi se belești de la coada!

      2. Exact !
        Am copil in scoala, clasa a 6 a.
        Majoritatea profesorilor sunt superficiali, unii chiar nimic nu fac.
        La 2 materii, ii pune sa copieze ceva din carti si atat, ora este terminata, nu face nimic altceva cu ei.

  9. Important acest mesaj.Dar și mai important este ca acțiunea să meargă până la capăt,că sunt colegi care se înmoaie și vor să cedeze.Nu renunțat la nimic.La ultima grevă din urmă cu peste 20 de ani,s-au dublat salariile.Asta să se întâmple și acum și se poate face simplu:printr-o ordonanță de urgență.Apoi ce va urma cu grila de salarizare care va fi supusă votului abia din toamnă,aia e altă poveste.

  10. Vrem salarii decente!
    Nu stimulente pentru vestimentație.
    Rușine Guvernului României care ne tratează precum asistații sociali!
    Tare mi-aș dori o zi în Parlamentul României să dorm pe scaun, să primesc diurne și să dorm în hoteluri de lux.
    Nu ne mai permitem nici măcar un concediu în România , țara noastră frumoasă pe care ați jefuito.

  11. Au dreptate aceasti profesoari care isi cer drepturile,și ei sunt tot oameni asa cum au obligații asa au și drepturi.
    Politicienii noștri sunt îmbuibați cu fel și fel de beneficii cu fel și fel de drepturi ne ia cu 1000 de mâini și nu ne dau nimic. Vor sclavie peste tot și ei sa o ducă bine merci pe spatele nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre bursele școlare 2023-2024, publicate de Ministerul Educației / Școala poate cere anchetă socială pentru bursa socială monoparentală, dacă componența familiei nu se poate dovedi prin documentele din Metodologie

Ministerul Educației a publicat cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre bursele școlare care se acordă în anul scolar 2023-2024, cu 2 zile înainte de termenul până la care școlile…
Vezi articolul

Emisiunea TVR în care a fost întrebat “cum să facem ca plagiatele să nu mai poată fi folosite în scopuri politice, cum s-a întâmplat în cazul domnului premier Ciucă?” – contorizată de ministrul Cîmpeanu drept una dintre dezbaterile pentru legile educației

Emisiunea TVR de marți dimineață, în care și-a expus principalele mesaje cu privire la proiectele de legi ale educației și în care a fost întrebat despre o soluție ca “plagiatele…
Vezi articolul

DOCUMENT Consultarea pentru Strategia digitalizării educației din România, lansată de minister cu o lună înainte de alegerile în care ministrul candidează și la 8 luni de la declanșarea pandemiei

În pragul alegerilor parlamentare, Ministerul Educației a lansat procesul de consultare publică pentru elaborarea Strategiei privind Digitalizarea Educației din România 2021-2027. Potrivit calendarului, consultarea publică va avea loc în perioada…
Vezi articolul