Cuvântul de ordine în sistemul de educație este „cât mai mult învățământ față în față”, spune secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion: Nu vorbim în niciun moment de trecerea integrală în sistem online / În prima zi de școală 7.000 de elevi au început online

1.568 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: ISJ Iași
Cuvântul de ordine în sistemul de educație este „cât mai mult învățământ față în față”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, la Radio România Actualități. Acesta a spus că școlile vor intra în învățământ online doar în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie și nu va mai exista situația în care toți elevii să treacă în online.

„Aproape toți elevii țării se află astăzi la școală – 99,7%. (…) Sunt cam 7.000 de copii care învață astăzi online.

Evident că în perioada următoare, după cum arată trendul crescător al numărului de infectări, ne așteptăm ca un număr mai mare de localități să treacă de indicele de 6 la mie. Dar aici nu vom vorbi în niciun moment de trecerea învățământului în sistem online, pentru că asta se petrece la nivel de localitate. Dacă peste o săptămână vor fi nu 12, ci 25 de localități, în acele localități (n. red. școlile vor trece în online). Altfel cuvântul de ordine în sistemul de educație este „cât mai mult învățământ față în față”. 

Cel mai bun triaj epidemiologic pe care poate să-l facă cineva pentru copii este cel de acasă. Atunci când un copil pleacă de acasă, cu siguranță că mama este cea care știe cel mai bine dacă la starea lui de sănătate e ceva suspect, dacă starea lui de generală nu este cea obișnuită și, în cazurile acestea, îi îndemn să meargă imediat să testeze copiii, să nu-i lase în colectivitate, chiar dacă în unitățile școlare masca este în continuare obligatorie, nu are rost să riscăm. Prin urmare, nu ne putem imagina că se va face un triaj epidemiologic de calitate la nivelul școlilor în condițiile în care o parte importantă din școlile din România nu au personal medical de specialitate. Dacă ne referim la mediul rural, acolo lipsește cu desăvârșire. Prin urmare, o regulă generală nu poți să impui în sistem.

Evident că acolo unde avem cabinete medicale școlare și personal medical lucrurile sunt mai simple, acolo se poate face ușor și testarea, acolo se pot înființa și centre mobile de vaccinare dar repet și subliniez ce am spus mai devreme: când pleacă copilul de acasă este cel mai important factor în a evita răspândirea virusului”.

Articolul este în curs de actualizare


5 comentarii
  1. Ce gata femeie? Tu sa îți zici gata ție însuți. Cat despre criza : Care criza, ca Isărescu însuși a zis clar ca banii din conturile romanilor s-au înmulțit în pandemie?De aici și scumpirea tuturor preturilor: ca de fapt romanii au bani de unde sa plătească. Ia nu mai impune matale cum sa facă școala unii și alții. Impune-ți doar ție și alor tai minori, nu și noua și alor noștri. Dacă ție îți convine mai mult fizic, e ok, dar asta nu înseamnă că nu sunt alții cărora le convine mai mult în online. Mai terminați cu comunismele de 3 parale. Toti trebuie sa… Ia lăsați oamenii fiecare sa aleagă fiecare ptr el. Ca fiecare suportam consecințele propriilor alegeri.Cine alege școala online, e conștient ca o poate duce, cu toate consecințele pe termen scurt și lung.

  2. Cat mai mult învățământ fata in față! .Poate fata in față cu virusul . Ar trebui că Ministerul învățământului sa ingrijească copii daca se vor îmbolnăvi urmare a deciziilor complet inadecvate intr- o pandemie. Păcat de copii noștrii și de noi că riscam să ne îmbolnăvim și chiar sa murim din cauza unor ambiții ale celor din acest minister.

    1. A reveni la normal cu restrictii si grija nu inseamna ambitii. Ca daca nu ne ingroapa Covidul, ne ingroapa criza economica. Indiferent ce te ingroapa…cam mori. Ati vazut tarile unde a fost SARS si MERS? Poarta masca de ani de zile, dar si au reluat viata si economia, nu stau cu drobul de sare. Gata, trebuie sa traim cu el, oricat de tare ne ar fi frica.

  3. Practic azi puteai sa intri in clasa liniștit fără test negativ și nevaccinat.
    Aplauze!
    Cate teste s au făcut azi in scoli???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Predare multidisciplinară aplicată de profesori pentru ca elevii să stea mai puține ore în fața calculatorului în timpul școlii online – printre planurile Ministerului Educației la o lună și jumătate de când a început școala

Profesorii ar putea trece la crearea de lecții de “predare transdisciplinară sau multidisciplinară”, pentru a reduce timpul pe care elevii îl petrec în fața calculatoarelor, în timpul școlii online. Planul…
Vezi articolul

VIDEO Câștigătorul premiului pentru cel mai bun profesor din lume a împărțit milionul de euro cu ceilalți finaliști din competiție. „Este important să simtă că societatea înțelege valoarea muncii lor și nu cred că există cel mai bun, suntem la fel”

Un profesor de la o școală dintr-un sat din India, lăudat pentru îmbunătățirea educației din comunitate, a câștigat premiul Global Teacher din acest an în valoare de un milion de…
Vezi articolul