Dosarul de înscriere la grădiniță 2019: Ce acte trebuie să ducă părinții, pentru înscrierea copiilor la grădiniță

39.126 de vizualizări
Înscrierile la grădiniță au început pe 20 mai, în București, și se termină pe 14 iunie, potrivit calendarului de înscriere la grădiniță 2019 anunțat de Inspectoratul Școlar din Capitală. În țară, sunt grădinițe care au acceptat înscrierile încă de la începutul anului calendaristic, dar sunt și unități de învățământ preșcolar care deschid perioada pe 21 mai, așa cum a anunțat Ministerul Educației.

La grădiniță, în grupa mică, pot fi să fie înscriși și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, dar numai “în limita locurilor disponibile”, spune Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Acte pentru înscrierea la grădiniță 2019:
  • Cerere de înscriere la grădiniță, pe care grădinițele le-o pun părinților la dispoziție
  • Adeverințe de salariați ale părinților/ale unui părinte (pentru grădinițele cu program prelungit și săptămânal)
  • Copie certificat de naştere copil
  • Copie buletin părinte/tutore/reprezentant legal
  • Hotărâri judecătorești (dacă este cazul)
  • Fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare
  • Dacă sunt mai multe cereri de înscriere, decât locuri – părinții trebuie să aducă și documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale sau specifice ale celor trei unităţi de învăţământ pentru care au optat (sursa informațiilor: ISMB)
Ce sunt criteriile generale de departajare

În situația în care, într-o grădiniță, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice, informează Ministerul Educației.

Criteriile generale de departajare:

  • existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
  • existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în grădinița respectivă;
  • existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului.

Crieriile specifice de departajare se aplică numai după criteriile generale. Ele sunt realizate de fiecare grădiniță, cu aprobarea Consiliului de administraţie al acesteia şi avizul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Rezultate înscrieri la grădiniță 2019

În data de 18 iunie 2018, la ora 15:00, grădinițele vor afișa listele finale cu copiii înscriși/admiși în grădiniță, pentru anul școlar 2019 – 2020, după prima etapă.

Copiii respinși în Etapa I de înscrieri la grădiniță 2019 vor putea fi înscriși pe locurile rămase libere în Etapa II, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Grădinițele care nu mai au locuri libere după prima etapă nu pot să primească cereri tip de înscriere pentru etapa a doua.

Calendar înscriere la grădiniță 2019

Etapa 1

  • 20.05.2019 – 07.06.2019, părinţii copiilor vor depune cererile în unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar, care au locuri disponibile pentru anul şcolar 2019– 2020.
  • 10.06.2019 – 14.06.2019, proceserea cererilor de înscriere
  • 18 iunie 2018 – ora 15 – Unităţile de învăţământ vor afişa listele finale ale copiilor înscrişi/admişi în grădiniţă, pentru anul şcolar 2019 – 2020, după prima etapă.

Etapa 2

  • 24.06.2019 – 19.07.2019, colectare cererilor de înscriere
  • 22.07.2019 – 26.07.2019, procesarea cererile de înscriere

După aceste două etape este prevăzută și o etapă de ajustari în intervalul calendaristic 29.07.2019 – 30.08.2019.

Înscrierea copiilor nou intrați în grădinițe – Informații generale:
  • ocuparea locurilor libere se face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mică (copii de 3 ani).
  • în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.
  • dacă într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

UNDE VERIFIC DACĂ GRĂDINIȚA PE CARE AM ALES-O ESTE AUTORIZATĂ SAU ACREDITATĂ?

Ghid ARACIP inscriere gradinita

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Camera Deputaților a votat proiectul de lege a învățământului preuniversitar cu 191 de voturi pentru / Printre modificări: Examen de admitere la liceu pentru 50% dintre locuri, exmatricularea elevilor, religia va fi disciplină opțională la BAC

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, proiectul de lege a învățământului preuniversitar. S-au înregistrat voturi 191 „pentru” din 270, 68 „contra” și 11 abțineri. Cele mai importante modificări vizează introducerea examenului de…
Vezi articolul

Un profesor excepțional de matematică poate să fie un director catastrofal din punct de vedere managerial, susține secretarul de stat Florian Lixandru / Politizarea inspectoratelor școlare și detașările de directori de școli, criticate în cel mai recent raport Code for Romania

“Un profesor excepțional de matematică poate să fie un director catastrofal, cu toate că a promovat acel concurs care din păcate nu a certificat competențele manageriale pe zona financiară”, a…
Vezi articolul