LISTĂ Care sunt concursurile și olimpiadele școlare din anul școlar 2021-2022. Nu apar cea de engleză și cea de limba și literatura română. Se va organiza la limba maghiară / Noutate: competiții de robotică, de creație digitală

Foto: © Fotostraveller | Dreamstime.com

Concursurile și olimpiadele școlare se reiau în acest an școlar, după ce au fost suspendate doi ani, din martie 2020, a anunțat aseară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației a publicat listele complete ale concursurilor și olimpiadelor școlare 2021-2022, naționale, internaționale, competiții sportive în țară și străinătate, recunoscute de minister. Poți descărca listele de mai jos.

“Ca elemente de noutate, în listele aprobate se regăsesc, pe lângă olimpiadele și concursurile pe discipline școlare – matematică, fizică, biologie, chimie, astronomie, geografie, filozofie, informatică, lingvistică, limbi moderne etc., și competiții interdisciplinare de tipul concursurilor de robotică, de creativitate, de inovare și creație digitală”, se arată în informarea ministerului de pe edu.ro.

Lipsește olimpiada națională de limba engleză. Olimpiada de limba și literatura română lipsește și ea de pe listă, în schimb sunt cea de lectură și cea de limbă și literatură maghiară

Nu apare pe listă olimpiada națională de limba engleză. Și nici cea de istorie.

Olimpiada de limba și literatura română lipsește de pe lista competițiilor școlare naționale, după cum scrie în listă. În schimb, în aria “Limbă și comunicare”, este prezentă OLAV – Olimpiada Națională de Lectură (Lectura ca abilitate de viață) pentru elevii de liceu, fără menționarea claselor de gimnaziu. Alături, mai sunt olimpiada de lingvistică, cea de neogreacă, de limbi clasice, de franceză, germană, rusă maternă, rusă modernă, concursurile “Arpino” și “Ovidianum”, olimpiada “Tinerii dezbat”. Se desfășoară Olimpiada Națională de Limbă Maghiară.

LISTĂ Competițiile școlare naționale:

Olimpiada națională de limba franceză, după cum se arată în listă, este doar pentru elevii de liceu, de asemenea și cea națională de biologie, pentru clasele IX-XII, cu toate că au existat etape naționale la franceză, în trecut, la gimnaziu (clasele 7-8) și, la biologie, la clasele 5-8.

LISTĂ Competițiile școlare internaționale:

Ministerul Educației susține și recunoaște participarea elevilor români la 76 de competiții internaționale, ce vor avea loc în România și în străinătate, precum și organizarea și desfășurarea unui număr de 34 de competiții naționale pe discipline școlare și proiecte educative prin care se va asigura selecția elevilor care vor participa la competițiile internaționale. Ministerul Educației va organiza și activitățile de pregătire și selecție a 36 de loturi naționale în vederea participării la competițiile internaționale“, se mai arată pe portalul ministerului.

LISTĂ Activitățile de pregătire a loturilor naționale:

„Am semnat, în această seară, Ordinul de ministru prin care se vor relua olimpiadele și concursurile naționale, după o perioadă de întrerupere de doi ani”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern de joi, în care a fost aprobat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. El a adăugat că Ministerul Educației are „în vedere și posibilitatea de organizare a acestor olimpiade și concursuri în format online, dacă situația o va impune”.

Concursurile și olimpiadele școlare, anulate doi ani școlari la rând din cauza pandemiei de Covid-19

Ordinul de ministru prin care se aprobă listele cu olimpiade și concursuri școlare în anul școlar 2021-2022 (5.992/29.12.2021) – disponibil aici.

Foto: © Fotostraveller | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Recent – Olimpiadele și concursurile naționale, oficial reluate după o pauză de doi ani. Cîmpeanu: Le vom organiza și online dacă situația o va impune / VIDEO
noiembrie 2020: Se suspendă olimpiadele școlare, în anul 2020-2021. Secretar de stat: decizia de a organiza doar anumite olimpiade online ar crea discriminare
martie 2020: BREAKING Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive
Exit mobile version