Lucian Bode, despre acuzația USR că doctoratul său e plagiat din Wikipedia: Raportul UBB și CNADTCU din 2018 a recomandat publicarea tezei

Foto: Ilona Andrei / G4Media

Lucian Bode, ministrul de Interne, a respins luni în Parlament acuzațiile USR că și-a plagiat teza de doctorat de pe Wikipedia și a spus că ”teza mea nu e contestată de nicio voce academică”, scrie G4Media.ro.

Lucian Bode a precizat, într-un discurs susținut la Parlament, în ziua dezbaterii moțiunii simple depuse de USR împotriva sa, că ”teza mea a parcurs toate etapele, raportul de similitudine UBB și CNADTCU din 2018 arată foarte clar că lucrarea nu conține preluări neautorizate și a recomandat publicarea. Habar nu aveți de proceduri și cadrul legal aplicabil când aruncați cu noroi”.

Amintim, USR susține, într-un comunicat de presă, că a terminat de transcris teza de doctorat a lui Lucian Bode, iar verificarea lucrării arată că ministrul de Interne a tradus și copiat cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia, fără să indice surse.

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor europene, inițiatorul demersului de transcriere a tezei ministrului, a spus că “sunt introduceri de titluri academice introduse pe Google. Cine a scris această teză nici măcar nu a intrat în articolul propriu-zis. Vorbim doar de introduceri disponibile gratuit, deci nu ai nevoie de abonament la reviste academice și sunt puse pur și simplu în teza de doctorat. Evident e nevoie de o cercetare mai amplă, e nevoie de o comparație a cărților originale citate acolo în teză pentru că ce am făcut noi a fost doar să punem cele mai flagrante exemple găsite din surse deschise. Noi credem că este o rușine pe obrazul Guvernului ca și a mediului academic. Vorbim de Universitatea Babeș-Bolyai care acordat un doctorat pe această bază“.

Citește și:
Mircea Dumitru: CNATDCU nu a primit nici o sesizare până acum pentru analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode / Dacă analiza stabilește că este un plagiat, ministrul Educației decide retragerea titlului de doctor
Exit mobile version