Lucian Bode, despre acuzația USR că doctoratul său e plagiat din Wikipedia: Raportul UBB și CNADTCU din 2018 a recomandat publicarea tezei

394 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Lucian Bode, ministrul de Interne, a respins luni în Parlament acuzațiile USR că și-a plagiat teza de doctorat de pe Wikipedia și a spus că ”teza mea nu e contestată de nicio voce academică”, scrie G4Media.ro.
  • USR a depus o solicitare la Universitatea Babeș-Bolyai prin care cere informații legate de întregul dosar privind teza de doctorat a lui Lucian Bode: “Teza de doctorat este doar un punct final al procesului academic“, a declarat astăzi deputatul Cristian Ghinea.
  • Universitatea Babeș-Bolyai anunță că a inițiat “intern” procedurile de analiză privind teza de doctorat a ministrului Bode. Experții Universității Babeș-Bolyai sunt așteptați să se pronunțe săptămâna aceasta dacă demnitarul a plagiat sau nu, în urma unor verificări lansate deja, spune rectorul UBB Daniel David, pentru EduPedu.ro.

Lucian Bode a precizat, într-un discurs susținut la Parlament, în ziua dezbaterii moțiunii simple depuse de USR împotriva sa, că ”teza mea a parcurs toate etapele, raportul de similitudine UBB și CNADTCU din 2018 arată foarte clar că lucrarea nu conține preluări neautorizate și a recomandat publicarea. Habar nu aveți de proceduri și cadrul legal aplicabil când aruncați cu noroi”.

Amintim, USR susține, într-un comunicat de presă, că a terminat de transcris teza de doctorat a lui Lucian Bode, iar verificarea lucrării arată că ministrul de Interne a tradus și copiat cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia, fără să indice surse.

Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor europene, inițiatorul demersului de transcriere a tezei ministrului, a spus că “sunt introduceri de titluri academice introduse pe Google. Cine a scris această teză nici măcar nu a intrat în articolul propriu-zis. Vorbim doar de introduceri disponibile gratuit, deci nu ai nevoie de abonament la reviste academice și sunt puse pur și simplu în teza de doctorat. Evident e nevoie de o cercetare mai amplă, e nevoie de o comparație a cărților originale citate acolo în teză pentru că ce am făcut noi a fost doar să punem cele mai flagrante exemple găsite din surse deschise. Noi credem că este o rușine pe obrazul Guvernului ca și a mediului academic. Vorbim de Universitatea Babeș-Bolyai care acordat un doctorat pe această bază“.

Citește și:
Mircea Dumitru: CNATDCU nu a primit nici o sesizare până acum pentru analiza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode / Dacă analiza stabilește că este un plagiat, ministrul Educației decide retragerea titlului de doctor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Burse de studiu pentru elevii români din Ucraina și sprijin financiar pentru profesorii care predau limba română, de 2.000 de lei / Termenul pentru transmiterea documentelor de către asociațiile prin intermediul cărora se vor acorda bursele este 13 octombrie 2023

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat deschiderea procesului de selecție a partenerilor prin intermediul cărora se vor acorda burse de studiu elevilor etnicilor români cu domiciliul în Ucraina, sprijin…
Vezi articolul

Dosarele candidaților care se înscriu la Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, potrivit Inspectoratului Școlar Sector 3 / Secretarul de stat Sorin Ion: Documentele se pot trimite și electronic

Dosarele candidaților care se înscriu la concursul național de Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, conform unui anunț al Inspectoratului Școlar al Municipiului…
Vezi articolul

Ministerul Educației: În anul școlar 2022-2023, situația școlară a elevilor din școlile și liceele de arte poate fi încheiată fără susținerea examenului la disciplina principală de specialitate

Ministerul Educației vine cu precizări pentru profesori și elevi privind încheierea situației școlare în cazul școlilor de arte, în contextul grevei din educație care a ținut trei săptămâni. Situația poate…
Vezi articolul