Noi detalii din cazul creșelor unde directoarea și angajatele furau mâncarea copiilor. Acestea au mai furat un frigider și detergenți. Angajatele creșelor i-ar fi oferit sume de bani și „atenții” directoarei pentru ca aceasta să închidă ochii

2.949 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Directoarea şi celelalte angajate ale creşelor din Ploieşti furau, pe lângă mâncare, şi produsele de igienă şi electrocasnicele care ar fi trebuit să ajungă la copii, potrivit anchetatorilor. Mai mult, ca să le permită subalternelor să fure în voie, şefa creşelor primea bani şi „atenţii” de la acestea, scrie adevarul.ro citând surse apropiate de anchetă.

Luni, 6 decembrie, la Ploieşti au fost făcute mai multe percheziţii, atât la domiciliile educatoarelor, cât şi la sediile creşelor. Polițiștii au fost şocaţi să vadă cât de mult au putut fura angajatele unităţilor de învăţământ. Sursele apropiate de anchetă săun că femeile „aveau podul plin”, fiind găsite cantităţi mari de alimente, produse de igienă (detergenţi şi dezinfectanţi), cafea şi aparatură electrocasnică.

Sursele mai spun că la domiciliul şefei creşelor a fost găsită inclusiv o combină frigorifică nouă, care avea încă o etichetă cu destinatarul: Centrul Creşe Ploieşti.

În plus, există informaţii conform cărora o parte dintre angajatele din creşe nu aveau studiile necesare pentru a ocupa postul, motiv pentru care ar fi cotizat periodic la şefi doar pentru a fi menținute în serviciu şi chiar acceptau să le facă mâncare pentru acasă din alimentele copiilor.

Amintim că Angelica Fodor, directorul Centrului Creşe din municipiul Ploiesti, a fost reţinută pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie şi delapidare. În acelaşi dosar au mai fost reţinute alte patru persoane, toate angajate ale creşelor din Ploieşti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Justificarea desființării specializării de învățător de la liceele pedagogice, oferită de secretarul de stat Sorin Ion: România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii

„Da, e o certitudine că România este, cu siguranță, singura țară din Uniunea Europeană care formează învățători doar cu studii medii. Eu nu spun că e bine, că e rău,…
Vezi articolul