Marcel Ciolacu: Cred că a fost o greșeală să se accepte demisia lui Sorin Cîmpeanu. Nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce / Eu personal mă consider unul dintre prietenii lui

Foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto

Demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației a fost o greșeală, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD și co-președintele coaliției de guvernare. Acesta spune despre scandalul plagiatului fostului ministru că “nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce. E doctorat, e o teză într-o revistă, toate lucrurile au fost mult prea… grăbite”, într-un interviu la DCNews.

Ciolacu critică și acceptarea demisiei, despre care spune, la fel, că a fost o greșeală: „să se accepte demisia – până la urmă a fost o demisie de onoare – fără să duci un proiect până la capăt, cred că a fost o greșeală”, a spus Ciolacu.

Cât despre noul ministru al Educației, Ligia Deca, în funcție de 3 zile, liderul PSD a declarat că “avem și alt ministru pe care eu o să îl ajut: trebuie schimbat ceva în învățământ, este cu totul o altă discuție”.

Discuția pe această temă, redată mai jos:

Moderator: Dumneavoastră de la vârful puterii aveți mai multe informații vizavi (sic!) de demisionarea domnului ministru al Învățământului? Demisionare intempestivă…

Marcel Ciolacu: Nu am mai multe informații, eu personal mă consider unul dintre prietenii domnului ministru Cîmpeanu, am avut de multe ori discuții, pe legile educației și nu numai, am avut o relație corectă întotdeauna, ne-am bazat unul pe celălalt, am dreptul să spun, pentru că este un lucru întâmplat. În acest moment, domnul Cîmpeanu și-a înaintat demisia și a fost și acceptată, avem și alt ministru pe care eu o să îl ajut: trebuie schimbat ceva în învățământ, este cu totul o altă discuție.

Domnul Cîmpeanu a greșit demisionând în acel moment. Trebuia să-și ducă proiectul până la capăt. Nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce. E doctorat, e o teză într-o revistă, toate lucrurile au fost mult prea… grăbite. Când îți asumi proiecte mari, când vii cu reforme, întotdeauna deranjezi. În acest moment, Marcel Ciolacu a deranjat foarte mult în zona de energie (…) Când îți asumi… îți iei și un bagaj de dușmani, oameni care se împotrivesc acestei reforme.

(…) A fost un asediu și asupra domnului ministru Cîmpeanu. Când ți-ai luat angajament pe o lege importantă, repet, nu mă interesează cine a promovat-o, cum a promovat-o. Cert este că învățământul românesc nu mai poate continua cum a mers până acum, nu avem nicio universitate în primele 500 din lume. Ceva nu funcționează, s-a intrat într-o linie mult prea… nu avem… nu se ridică la așteptările și la provocările viitoare. Să se accepte demisia – până la urmă a fost o demisie de onoare – fără să duci un proiect până la capăt, cred că a fost o greșeală”.

Reamintim că fostul ministru a recunoscut public că și-a trecut numele pe cursul universitar al profesorului său coordonator, după ce acesta s-a retras din activitate, însușindu-și documentul academic. Asta după ce Emilia Șercan a dezvăluit plagiatul într-o anchetă publicată în pressone.ro.

Citește și:
Premierul Ciucă i-a trasat primul termen ministrului Ligia Deca, în ședința de Guvern: Proiectele legilor Cîmpeanu să fie gata până la finalul lunii octombrie
Secretar de stat PSD, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”Atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile din România educată în România eșuată”
Exit mobile version