Secretar de stat PSD, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”Atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile din România educată în România eșuată”

562 de vizualizări
Foto: gov.ro
Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Sorin Cîmpeanu, că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac dar că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid, scrie G4Media.ro.

Social-democratul s-a referit şi la legile educaţiei, arătând că ”riscăm să transformăm un mare proiect trâmbiţat atâţia ani de zile de către preşedintele ţării, din ”România educată” în ”România eşuată”, iar PSD va veni la nivelul Camerei şi al Senatului cu amendamente la acest pachet legislativ.

”Ideea este de principiu, plagiatul este plagiat şi punct şi nu trebuie tolerat din acest punct de vedere şi cu atât mai mult persoanele politice care deţin poziţii publice şi importante la nivel naţional şi local ar trebui să fie şi mai responsabile din punctul acesta de de vedere. Raportat la dacă PSD decide sau nu să îi retragă sprijinul politic, este o chestiune de bucătărie internă a celor de la PNL”, a spus Bogdan-Radu Bălănişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Reprezentantul PSD a arătat că problema plagiatului ministrului Educaţiei şi o posibilă decizie de remaniere a acestui ministru ”este o decizie internă a celor de la PNL ce fac, după ce se termină ancheta respectivă”.

”Ce ştiu este că, atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat din punctul acesta de vedere, îţi faci rău propriului partid, şi asta este o chestiune la care ar trebui să se gândească cei de la PNL”, a spus Bălănişcu.

El s-a referit la legile educaţiei, precizând că îl îngrijorează ceea ce s-a discutat şi se discută despre acest pachet de legi.

Articolul integral, pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Traktorist?! Păi, cum a ajuns la Ministerul Educației? Știam că traktoriștii sunt oameni respectabili dar pe ogoare, la arat, la discuit, la semănat, la ierbicidat, la fertilizat solul et.

  2. In conceptia traktoristului plagiator de la irigatii lucrarile de care se vorbeste nu intra sub incidenta drepturilor de autor.

    E de ajuns sa citesti articolul 2 din legea dreptului de autor ca sa intelegi ca traktoristul fabuleaza:
    “(2) Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii contrazic guvernanții. Regula salarizării debutantului cu salariul mediu pe economie sau chiar grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației pot fi într-o ordonanţă de urgenţă, spune Marius Nistor, FSE: “S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat, negocierea se poartă direct cu cei care sunt în cancelarii”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius Nistor, a spus într-o intervenție la Digi24, că solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului debutanţilor în învăţământ nu se regăseşte în textul ordonanţei Guvernului,…
Vezi articolul

Agenția Spațială Europeană (ESA) a suspendat misiunea ruso-europeană pe Marte: Deși recunoaște impactul asupra explorării științifice a spațiului, ESA este pe deplin aliniată cu sancțiunile impuse Rusiei de statele sale membre

În timpul unei ședințe de la Paris, consiliul de conducere al Agenției Spațiale Europene ”a recunoscut imposibilitatea actuală de a desfășura cooperarea în curs cu agenția spațială a Rusiei, Roscosmos, în misiunea…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române: Faptul că 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină notă de trecere la matematică dă de gândit. Dacă nu simplificăm studiul matematicii în școală, o să ajungem la 68% sub nota 5. Mai bine mai simplu pe înțelesul tuturor, decât complicat pentru 5 elevi din clasă

Președintele Academiei Române susține că studiul matematicii trebuie simplificat în școală, după simularea examenelor de Evaluare Națională. „Faptul că 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit să obțină…
Vezi articolul