Cuvintele anului 2021. Lingviștii ne spun despre ce a vorbit omenirea (Cultura la Dubă)

169 de vizualizări
Perseverance pe Marte / Foto: NASA
În 2021, conversațiile nu au fost doar despre pandemie. Când nu s-au gândit la vaccin, la măști de protecție și la certificate digitale, oamenii au fost preocupați de noile tehnologii și de explorarea planetei Marte, scrie culturaladuba.ro.

Preocupările omenirii au fost observate de lingviștii unor prestigioase dicționare de limbă engleză, care s-au uitat la cele mai folosite cuvinte ale acestui an și le-au ales pe cele care reflectă cel mai bine direcțiile de interes globale.

  • Lingviștii de la Cambridge Dictionary au observat un interes crescut pentru un cuvânt care ”surprinde voința neînfricată a oamenilor din întreaga lume de a nu renunța niciodată, în ciuda numeroaselor provocări din ultimele 12 luni” – ”perseverance”.

Popularitatea cuvântului nu este întâmplătoare. Anul acesta, NASA a trimis un rover pe planeta Marte, denumit ”Perseverance”, care a surprins chiar un apus marțian.

Lingviștii de la Cambridge au constatat că a existat o creștere a căutărilor pentru acest cuvânt între 18 și 24 februarie, după ce roverul a aterizat pe Marte. „Perseverance” este definit în Cambridge Dictionary drept un „efort continuu de a face sau de a realiza ceva, chiar și atunci când este dificil sau durează mult”.

Așa cum este nevoie de perseverență pentru a ateriza un rover pe Marte, este nevoie de perseverență pentru a face față provocărilor și perturbărilor din viețile noastre”, spune managerul activității editoriale a Cambridge Dictionary, Wendalyn Nichols.

Citește materialul complet pe Cultura la Dubă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună” – Anthony Fauci, directorul Institutului de boli infecțioase din SUA

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a declarat duminică că susține măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii care frecventează școlile, deoarece varianta extrem de contagioasă Delta a coronavirusului…
Vezi articolul

VIDEO Szekely, Ministerul Educației: Sunt 11 cereri de școli pilot / Scrisorile de intenție se pot depune oricând / Dacă așteptați să vă dau eu o rețetă, cum să faceți școala pilot, nu o să v-o dau, pentru că ne plângem de ani de zile de centralizarea excesivă a sistemului

Au solicitat să deruleze proiecte pilotate 11 unități de învățământ din toată țara, a spus secretarul de stat Radu Szekely la conferința SuperTeach din 11 mai 2021. Cererile se pot…
Vezi articolul