Cuvintele anului 2021. Lingviștii ne spun despre ce a vorbit omenirea (Cultura la Dubă)

174 de vizualizări
Perseverance pe Marte / Foto: NASA
În 2021, conversațiile nu au fost doar despre pandemie. Când nu s-au gândit la vaccin, la măști de protecție și la certificate digitale, oamenii au fost preocupați de noile tehnologii și de explorarea planetei Marte, scrie culturaladuba.ro.

Preocupările omenirii au fost observate de lingviștii unor prestigioase dicționare de limbă engleză, care s-au uitat la cele mai folosite cuvinte ale acestui an și le-au ales pe cele care reflectă cel mai bine direcțiile de interes globale.

  • Lingviștii de la Cambridge Dictionary au observat un interes crescut pentru un cuvânt care ”surprinde voința neînfricată a oamenilor din întreaga lume de a nu renunța niciodată, în ciuda numeroaselor provocări din ultimele 12 luni” – ”perseverance”.

Popularitatea cuvântului nu este întâmplătoare. Anul acesta, NASA a trimis un rover pe planeta Marte, denumit ”Perseverance”, care a surprins chiar un apus marțian.

Lingviștii de la Cambridge au constatat că a existat o creștere a căutărilor pentru acest cuvânt între 18 și 24 februarie, după ce roverul a aterizat pe Marte. „Perseverance” este definit în Cambridge Dictionary drept un „efort continuu de a face sau de a realiza ceva, chiar și atunci când este dificil sau durează mult”.

Așa cum este nevoie de perseverență pentru a ateriza un rover pe Marte, este nevoie de perseverență pentru a face față provocărilor și perturbărilor din viețile noastre”, spune managerul activității editoriale a Cambridge Dictionary, Wendalyn Nichols.

Citește materialul complet pe Cultura la Dubă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din județul Prahova vor avea transportul asigurat spre școală, de marți, 6 februarie. Au fost semnate ordinele de plată și toți transportatorii își vor primi banii pentru plățile pentru lunile anterioare, precizează Inspectoratul școlar

Elevii din Prahova vor putea merge la școală cu abonamente gratuite de marți, 6 februarie. Transportatorii au anunțat că renunță la protestul anunțat vineri, după ce au primit asigurări de…
Vezi articolul

World Vision România estimează că 20% dintre ucrainenii care vor intra pe teritoriul României vor rămâne aici pe termen mediu și lung. Mihaela Nabăr: Vin tot mai mulți ucraineni care vor să rămână. Asta, pentru că n-au rude, cunoștințe sau resurse financiare pentru a ajunge în alte state

World Vision România estimează că 20% dintre ucrainenii care vor intra pe teritoriul țării noastre vor rămâne aici pe termen mediu și lung. Organizația anunță într-un comunicat de presă că anticipează…
Vezi articolul