Marcel Ciolacu: Cred că a fost o greșeală să se accepte demisia lui Sorin Cîmpeanu. Nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce / Eu personal mă consider unul dintre prietenii lui

1.603 vizualizări
Foto: Cristian Nistor / Agerpres Foto
Demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației a fost o greșeală, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD și co-președintele coaliției de guvernare. Acesta spune despre scandalul plagiatului fostului ministru că “nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce. E doctorat, e o teză într-o revistă, toate lucrurile au fost mult prea… grăbite”, într-un interviu la DCNews.

Ciolacu critică și acceptarea demisiei, despre care spune, la fel, că a fost o greșeală: „să se accepte demisia – până la urmă a fost o demisie de onoare – fără să duci un proiect până la capăt, cred că a fost o greșeală”, a spus Ciolacu.

Cât despre noul ministru al Educației, Ligia Deca, în funcție de 3 zile, liderul PSD a declarat că “avem și alt ministru pe care eu o să îl ajut: trebuie schimbat ceva în învățământ, este cu totul o altă discuție”.

 • Amintim că, în scandalul plagiatului lui Sorin Cîmpeanu în urma căruia a demisionat, PSD nu a reacționat, cu o singură excepție: secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Bogdan Bălănișcu, aprecia la începutul săptămânii trecute că este o decizie internă a celor de la PNL ce fac în contextul acuzațiilor de plagiat, dar că, atâta timp cât ții în funcție un om care este pătat, îți faci rău propriului partid, nota G4Media.ro. Bălănișcu spunea atunci și că ”riscăm să transformăm un mare proiect trâmbițat atâția ani de zile de către președintele țării, din ‘România educată’ în ‘România eșuată'”. – detalii aici
Discuția pe această temă, redată mai jos:

Moderator: Dumneavoastră de la vârful puterii aveți mai multe informații vizavi (sic!) de demisionarea domnului ministru al Învățământului? Demisionare intempestivă…

Marcel Ciolacu: Nu am mai multe informații, eu personal mă consider unul dintre prietenii domnului ministru Cîmpeanu, am avut de multe ori discuții, pe legile educației și nu numai, am avut o relație corectă întotdeauna, ne-am bazat unul pe celălalt, am dreptul să spun, pentru că este un lucru întâmplat. În acest moment, domnul Cîmpeanu și-a înaintat demisia și a fost și acceptată, avem și alt ministru pe care eu o să îl ajut: trebuie schimbat ceva în învățământ, este cu totul o altă discuție.

Domnul Cîmpeanu a greșit demisionând în acel moment. Trebuia să-și ducă proiectul până la capăt. Nu prea am înțeles ce anume a plagiat, când a plagiat, de ce. E doctorat, e o teză într-o revistă, toate lucrurile au fost mult prea… grăbite. Când îți asumi proiecte mari, când vii cu reforme, întotdeauna deranjezi. În acest moment, Marcel Ciolacu a deranjat foarte mult în zona de energie (…) Când îți asumi… îți iei și un bagaj de dușmani, oameni care se împotrivesc acestei reforme.

(…) A fost un asediu și asupra domnului ministru Cîmpeanu. Când ți-ai luat angajament pe o lege importantă, repet, nu mă interesează cine a promovat-o, cum a promovat-o. Cert este că învățământul românesc nu mai poate continua cum a mers până acum, nu avem nicio universitate în primele 500 din lume. Ceva nu funcționează, s-a intrat într-o linie mult prea… nu avem… nu se ridică la așteptările și la provocările viitoare. Să se accepte demisia – până la urmă a fost o demisie de onoare – fără să duci un proiect până la capăt, cred că a fost o greșeală”.

Reamintim că fostul ministru a recunoscut public că și-a trecut numele pe cursul universitar al profesorului său coordonator, după ce acesta s-a retras din activitate, însușindu-și documentul academic. Asta după ce Emilia Șercan a dezvăluit plagiatul într-o anchetă publicată în pressone.ro.

Citește și:
Premierul Ciucă i-a trasat primul termen ministrului Ligia Deca, în ședința de Guvern: Proiectele legilor Cîmpeanu să fie gata până la finalul lunii octombrie
Secretar de stat PSD, despre acuzațiile de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu: ”Atâta timp cât ţii în funcţie un om care este pătat, îţi faci rău propriului partid / Riscăm să transformăm marele proiect trâmbiţat atâţia ani de zile din România educată în România eșuată”

5 comments
 1. Ciolacu nu pricepe ce e ala plagiat, doar e sef la un partid de hoti, ei toti au studii facute la batranete pe la facultati obscure sau doctorate peste noapte, de regula de la SNSPA sinecura securistilor

 2. Citez ,, Trebuia să își ducă proiectul până la capăt ”
  1.Adică mandate pe viață pt rectori
  2.Exonerarea plagiatorilor cu doctorat
  3.Crearea fabricilor de meditatii si coruperea admiterii la liceu
  4.Diluarea bacalaureatului până la dispariție

  Cu ocazia asta am aflat și părerea despre sistemul de educație al masonului Ciocolacu cu studii la băieții cu ochii albaștri.

 3. Nu e acest Ciolacu, mare mason de Buzau, baiat dastept? Nu a copiat, nu si-a cumparat lucrare de doctorat originala. Sta pe margine si comenteaza si se face ca nu intelege :)).

 4. Acel ceva care nu funcționează în educație sunt tocmai intervențiile voastre, bugetul mic, legi proaste, sărăcia din țară… Ești prea departe de realitate… Inspectorate și direcțiuni politizate…

 5. Daca tacea filosof ramanea…
  Dar nu a tacut!
  Seful PSD, unde muulti lideri la toate nivelurile sunt absolventi de Spiru Haret sau de alte fabrici de produs carton nu poate sa inteleaga ce e plagiatul! Este in sangele partidului sa avansezi cat poti de sus, sa te acoperi cu cartoane goale, sa minti si sa te prefaci ca nu intelegi!
  Pacat ca Noul PNL, s-a inrosit de tot, nu mai exista nimic care sa il tina in memoria alegatorilor ca un partid vertical si al valorilor!
  Plagiat este sa copiezi ce a scris altcineva si sa iti pui numele tau, fara sa citezi, indiferent de forma de aparitie a imposturii pe care o semnezi! Ai inteles, domnule presedinte PSD? Nu exista donatie a unei opere, indiferent de tipul ei,, cum a incercat sa mosmondeasca publicul fostul ministru!
  Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului, testați în ultima clipă pentru stabilirea lotului final. Părinții copiilor acuză coordonatorii lotului de lipsă de implicare, cu anunțuri pe ultima sută de metri / Regulile erau știute de o lună și jumătate / Inspectoarea Cătălina Șerban: Cine v-a semnalat? De ce să ajungă în presă și să nu ajungă la mine sau la Minister?

Lotul care va participa la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului nu a fost încă stabilit de profesorii coordonatori, deși mai sunt două zile până la termenul limită de înscriere…
Vezi articolul

Premierul Cîțu, despre intrarea școlilor în online: Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie / Despre cele 4 mii de cazuri de infectare din școli: Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze

“Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie”, a declarat premierul Florin Cîțu la Digi…
Vezi articolul