Premierul Ciucă i-a trasat primul termen ministrului Ligia Deca, în ședința de Guvern: Proiectele legilor Cîmpeanu să fie gata până la finalul lunii octombrie

1.055 de vizualizări
Foto: gov.ro
În prima ședință de Guvern la care Ligia Deca participă ca ministru al Educației, premierul Nicolae Ciucă i-a transmis acesteia că proiectele legilor Educației elaborate de fostul ministrul Sorin Cîmpeanu trebuie să fie gata până la finalul lunii pentru a fi aprobate în Guvern și apoi trimise în Parlament pentru dezbateri în luna noiembrie.
  • Pachetul de legi elaborate de Cîmpeanu aveau, ca termen de prezentare în Guvern, luna trecută.
  • Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației plecat după un scandal de plagiat, i-a cerut luni premierului Nicolae Ciucă să adopte rapid în guvern proiectele celor două legi ale educației elaborate în mandatul său.
  • „Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile servesc interesele ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații și rectorilor / Degringoladă totală pentru Evaluarea Națională – detalii aici

În prima ședință de Guvern la care a participat ministrul Ligia Deca în calitate de ministru, premierul Nicolae Ciucă i-a trasat acesteia primul termen pentru proiectele legilor Educației, elaborate de Sorin Cîmpeanu. Ministrul Ligia Deca nu a luat cuvântul la începutul ședinței.

“Ați fost parte la proiectul România Educată, ați participat de asemenea la dezbaterile publice ale pachetului legilor educației. Sunt convins că împreună cu echipa dumneavoastră de la minister veți face ceea ce este necesar astfel încât până la finele lunii octombrie să avem pachetul de legi aprobat la Guvern și în luna noiembrie să fie înaintat spre dezbatere și aprobare în parlament. Astăzi este ziua mondială a Educației. Folosesc acest prilej pentru a le ura copiilor, tinerilor, profesorilor și tuturor celor care își desfășoară activitatea în sistemul de educație un sincer la mulți și succes în întreaga activitate pe care o desfășoară și rezultate mai bune care sunt așteptate de către noi toți. Vă mulțumesc încă o dată, vă doresc succes!”, a transmis premierul.

Ieri, în ziua preluării oficiale a mandatului de ministru al educației, ministrul Ligia Deca anunța că va “armoniza” proiectele de legi Cîmpeanu cu “recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea”.

Informații de context

Proiectele legilor Educației au fost puse în dezbatere publică pe 13 iulie, timp de 43 de zile și au fost intens criticate.

10.431 de amendamente de la 1523 de inițiatori au fost depuse și ar fi trebuit ca, în termen de 15 zile de la încheierea dezbaterilor, să fie făcute publice amendamentele și noile proiecte ale legii Educației după ce au fost luate în considerare amendamente propuse. Acest lucru încă nu s-a întâmplat, până în acest moment, deși termenul a fost mult depășit.

Între timp, Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcție, pe fondul scandalului de plagiat, dar precizând că a făcut acest lucru “ca să nu ducă în derizoriu o reformă adevărată”. Ulterior, el a spus că nu înțelege de ce a demisionat.

Luni, fostul ministrul Sorin Cîmpeanu i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să adopte rapid în guvern proiectele celor două legi ale educației elaborate în mandatul său.

Citește și:
„Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile servesc interesele ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații și rectorilor / Degringoladă totală pentru Evaluarea Națională
Ministrul Ligia Deca anunță că va “armoniza” proiectele de legi Cîmpeanu cu “recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Schimbări majore în Educație / Cîmpeanu: Se renunță la mediile semestriale și obligativitatea tezelor, numărul de note stabilit este N+3. Profesorii vor avea mult mai multă autonomie la evaluare pe parcursul anului

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult mai multă…
Vezi articolul

DOCUMENT Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci aleși prin vot secret de consiliul de administrație al școlii – inițiativă legislativă a USR-PLUS. Senatorul Ștefan Pălărie: Trebuie să regândim definitiv interimatul în privința Educației / Legea are toate șansele să fie adoptată în această sesiune

Directorii interimari nu vor mai fi numiți de inspectori, ci de consiliul de administrație al școlii, prin vot secret, potrivit unei inițiative legislative anunțată de USR-PLUS, depusă cu solicitate de…
Vezi articolul

LIVE VIDEO Lockdown sau restricții mai ușoare? Care sunt soluțiile optime pentru a opri pandemia? Alexandru Rafila, Raul Pătrașcu, Andrei Baciu, Cristian Bușoi, Vlad Mixich discută despre impactul pandemiei – conferință G4Media.ro

Europarlamentari, oficiali și experți de top discută joi, într-o conferință organizată de G4Media.ro, despre impactul pandemiei asupra sistemului sanitar românesc, dar și despre modificările de substanță ale politicilor europene produse…
Vezi articolul

Ministerul Educației a raportat peste 13.500 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor și peste 2.800 de clase care au trecut în online. Deși cazurile de boală sunt mai multe decât în toamnă, sunt de 4 ori mai puține clase în online decât atunci

Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației. Astfel, dacă pe 6 octombrie erau raportate 12.978 de cazuri de…
Vezi articolul