Marius Nistor, lider FSE “Spiru Haret”, după ce Ministerul de Interne a anunțat majorări salariale pentru polițiști de la 1 iunie: “Pentru unii se poate, pentru noi nu s-a anunțat nimic”

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Liderul Federației Sindicatelor din Educație, “Spiru Haret”, Marius Nistor, a remarcat că “pentru unii se poate, pentru noi nu s-a anunțat nimic, încă se negociază”. Declarația a fost făcută la Digi24 în contextul în care ministrul de Interne a chemat sindicatele la discuții și le-a anunțat că de la 1 iunie le cresc salariile tuturor celor peste 125.000 de angajați MAI, iar sporurile și alte drepturi ale polițiștilor să fie acordate integral la prima rectificare bugetară.

Marius Nistor, liderul FSE “Spiru Haret” spune că pentru unii se poate, pentru profesori nu s-a anunțat nimic, pentru profesori încă se negociază”, făcând referie la faptul că ministrul de interne a anunțat că a discutat cu sindicatele și le-a promis majorări salariale de la 1 iunie. Și sindicatele din sănătate au primit asigurări de la Marcel Ciolacu că “toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare, posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate iar voucherele de vacanță vor fi acordate”.

“Pentru unii se poate, pentru profesori nu s-a anunțat nimic, pentru profesori încă se negociază, în timp ce în alte domnii, nu am nimic cu polițiștii, nu am nimic cu cei din sănătate, nu vreau niciun fel de divergențe între categorii socio-profesionale. Fiecare este îndreptățit în felului, dar noi am înțeles de fiecare dată care au fost prioritățile. Acum prioritatea trebuie să fie sistemul de învățământ preuniversitar trebuie să fie educația”.

Informații de context

După anunțul că sindicatele polițiștilor vor protesta, imediat au fost chemate la discuții și ministrul de Interne Lucian Bode le-a aprobat revendicările, potrivit unui comunicat de presă publicat de MAI.

Polițiștii anunțaseră proteste pentru zilele de 6, 7 și 8 iunie, în fața Ministerului Afacerilor Interne, însă pe 30 mai, în ziua în care profesorii mărșăluiau prin București nemulțumiți că nu le sunt respectate revendicările salariale, reprezentanții sindicali ai polițiștilor au fost chemați la discuții.

Ministerul Afacerilor Interne are 121.184 de angajați, conform datelor de la Ministerul Finanțelor.

Și sindicatele din sănătate amenințau cu proteste.

Marți, în ziua cu cel mai mare miting din educație de când a început greva generală, liderul PSD, Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate a spus: “Am convenit astăzi să le răspundem majorității solicitărilor. Toate salariile din sistem vor fi aduse la grila convenită prin legea salarizării unitare, posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate iar voucherele de vacanță vor fi acordate”, a spus Ciolacu.

În paralel, de la Cotroceni, reprezentanților profesorilor li s-a spus de către Președintele Klasu Iohannis că de la 1 iunie nu se mai pot face creșteri salariale, conform liderului sindical Simion Hăncescu.

Revendicările profesorilor

Noua ofertă a Guvernului este creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă creștere de 30%, conform surselor G4Media.

Sindicatele profesorilor au decis să nu semneze niciun acord: Avem nevoie de majorări, nu de vouchere / Greva continuă în școli

Ieri, președintele Iohannis le-a spus reprezentanților profesorilor că se angajează să gireze un acord între Guvern și sindicate, după cum a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Citește și:
BREAKING Sindicatele profesorilor au decis să nu semneze niciun acord: Avem nevoie de majorări, nu de vouchere / Greva continuă în școli
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au chemat pe sindicaliștii din Educație la o altă rundă de negocieri, începând cu 13:30/ Noua ofertă a Guvernului: Creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani
Exit mobile version