Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu i-au chemat pe sindicaliștii din Educație la o altă rundă de negocieri, începând cu 13:30/ Noua ofertă a Guvernului: Creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4.000 de lei în următorii trei ani

8.148 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / George Călin
Coaliția de guvernare i-a chemat pe sindicaliști la o nouă rundă de negocieri, începând cu 13:30, conform surselor G4Media. Actualul și, cel mai probabil, viitorul premier, Nicolae Ciucă respectiv Marcel Ciolacu, s-au întâlnit miercuri la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre greva generală a profesorilor începută în 22 mai.

Noua ofertă a Guvernului este creșterea etapizată a salariului unui debutant până la 4000 de lei în următorii trei ani, începând cu o primă creștere de 30%, conform surselor G4Media.

Sindicatele profesorilor au decis să nu semneze niciun acord: Avem nevoie de majorări, nu de vouchere / Greva continuă în școli

Ieri, președintele Iohannis le-a spus reprezentanților profesorilor că se angajează să gireze un acord între Guvern și sindicate, după cum a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Articol în curs de actualizare


31 comments
  1. Şi dacă ne dăm toți demisia şi ne angajăm la privați, ve faceți. Aduceți profesori din Sri Lanka?

 1. Nu le e rusine? Salariile judecatorilor cresc cu 25%, aplicat RETROACTIV pe 5 ani, iar pentru profesori in urmatorii 3 ani? Pai fraieri sunt acum sindicalistii ca cer 25% majorare, ca nu acoperă nici inflatia pe ultimii 2 ani (+15% anul trecut si inca +15% anul asta).

 2. 30% din diferenta de pana la 4000 e praf in ochi (cca 500 de lei… si nu-mi dau seama cat ramane dupa impozitare).
  În plus, am vazut ce-i aia “promisiune”
  Am mai avut o marire de 50% promulgata de presedinte, de care s-a ales praful prin OUG.
  Pana la acea crestere de 25% (si aia extrem de modesta)…. e inca o distanta ca de la o galaxie la alta.
  In oferta asta au fost strecurate sumele din cardurile rusinii, le care le-au intins pe mai multi ani. Asta nu e o marire clara a salariului din invatamant. E de ca si cum mirosi o prajitura prin vitrina cofetariei si incerci sa-i simti gustul.

 3. Au mai promis în campanie majorare de 50%, au și votat-o, nu au dat-o. Ba mai mult, ne-au pus în concediu fără plată două săptămâni înainte de Crăciun și apoi ne-au tăiat 25%.
  Eu n-am să uit niciodata asta spunea o colega! Nici eu nu am uitat!
  Suntem obosiți și dezamăgiți de tot. Dar strângem rândurile și mergem pana la capăt. niciodată!!

 4. Este clar acum de ce tot ascundeau grilele….Si data trecuta au marit in cateva etape si, cu acordul tacit al liderilor sindicali au ajuns sa ia profesorii cate 100-150 de lei…de unde s-a ajuns si la criza asta acuta din sistem. Au agitat si lumea impotriva cadrelor didactice…ca toti auzeau de mariri de 25 %…cand era de fapt vorba de 25 % din diferenta de la cativa lei…
  Noua lege a educatie a fost facuta si ea doar pentru interesele unor grupuri….precum mentinerea rectorilor in functie pana la pensionare. Cand va ajunge un debutant la 4000 de lei peste 3 ani nu va putea nici macar chiria sa si-o plateasca in orasele mari…

 5. Nu le e rusine? Salariile judecatorilor cresc cu 25%, aplicat RETROACTIV pe 5 ani, iar pentru profesori in 3 ani? pai fraieri sunt acum sindicalistii ca cer 25% majorare acum, ca nu acoperă inflatia pe ultimii 2 ani (+15% anul trrcut si inca +15% anul asta).

 6. In următorii 3 ani!? Pai ei nu mai sunt la guvernare atunci.🤮
  Hoții și-i plagiatorii ne mint!

 7. Analfabeți functional! Se joaca cu focul!
  Mergem mai departe! Am mers si cand a fost greva 5 săptămâni! Si ii invatam pe tinerii nostri ca se poate lupta!
  Pandemia NE-A DESTEPTAT! NU MAI SUNTEM POPORUL MANIPULAT DE MINCIUNI. NE-A AJUNS 33 DE ANI. Cum i-a ajuns si lui Hristos.
  ACUM ne veti da! Nu peste 3 ani! Nu in transe!

 8. salariul mediu brut pe economie.
  nimic altceva și începând de la 1 ianuarie 2024
  din iunie o creștere de 25% pentru didactic și nedidactic

 9. Nu mi se pare acceptabil. Sindicatele au cerut ca debutantul sa aiba salariul mediu pe economie care astszi e 4300, la anul e estimat la 4700-4800. Nu acceptati asa ceva, mai ales daca propun taraganare cu anii, cu taraita! Nu! Sa se aplice niste coeficienti raportati la salariul minim sau mediu, nu suma fixa stabilita azi ptr peste 3 ani, cand inflatia galopeaza! Cat de prosti ii cred astia pe profesori?

 10. Salariul sa fie corelat cu salariul mediu!
  Sa nu mai poata fi inghetat prin ordonanta cum se intampla acum. Ar trebui sa fie si o lege in privinta asta, mai mult de un an sa nu poti tine salariul la un nivel inferior, indiferent de sectorul bugetar.

 11. 4000.de lei în 3 ani..e o bătaie de joc. Adică nici 1500. pe an. Cine vine pe mărunțișul asta…..Ăștia se joaca cu focul !!Rușine!

 12. Nu fratica, nu la 4000 de lei! La SALARIUL MEDIU care peste 3 ani ca fi peste 5000? Mai astia ne cred prosti? Auzi tu, peste 3 ani nici macar salariul mediu de acum, care e 4300.

 13. 4000 de lei in 3 ani? Si inflatia cat va fi? Probabil tot 30% , adica nu va fi nicio crestere. Auzi ce mizerie!

 14. Eu nu înțeleg de ce nu se negociază cu ministerul, respectiv Ligia Deca? Așa am observat că se negociază în alte domenii. Doamna ministru pentru ce este plătită? Ea trimite către inspectorate, școli calendare modificate ale examenelor. De unde știe ea când se termină greva? Oare suntem chiar așa de proști???

  1. Ministrul finantelor si ministrul educatiei sunt spectatori la aceste negocieri. Ambii ar trebui sa iasa in fiecare zi cu declaratii in media.

 15. NOUA PROPUNERE: SĂ SE AJUNGĂ LA 4000 DE LEI PENTRU UN DEBUTANT ÎN 3 ANI DE ACUM ÎNAINTE.

  Deci necorelat cu salariul mediu pe economie NICI MĂCAR în noua grilă. Nimic pentru ceilalți. Nimic pentru auxiliar și nedidactic.

  Creșteri până la 4000 de lei indiferent care e inflația ÎN TREI ANI DE ACUM, indiferent care va fi salariul minim pe economie în trei ani de acum înainte…

  SUNTEȚI NORMALI? OK, GREVĂ GENERALĂ.

 16. Alta bătaie de joc, mai mult de 10% și un alt voucher pentru cărți sau cursuri organizate tot de ei nu oferă.
  Jegurile !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Deducerea suplimentară din impozit pentru părinții salariați care au copii la creșă, grădiniță sau școală va fi de doar 10 lei pe lună pentru un copil: „Înainte să-i aplic impozitul scad 100 de lei, efectul este practic 10%”, spune Alin Chițu, secretar de stat la Ministerul Finanțelor

Deducerea personală suplimentară pentru părinții care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora, este în valoare de 10 lei pe lună pentru fiecare copil înscris la o formă de…
Vezi articolul