Mediul de afaceri “se va lupta pentru bugetul educației”, pentru ca acesta să fie de 4,7% din PIB – Anastasiu, SuperTeach. Acesta anunță un memorandum în 100 de puncte, dintre care “10 marcate cu roșu”, cu măsuri pentru implementarea “România educată”

Sursa: SuperTeach

Un memorandum pentru implementarea programului “România educată”, cu peste 100 de propuneri de reformă în educație, va fi lansat în aceste zile, a anunțat antreprenorul Dragoș Anastasiu, co-fondator SuperTeach, în cadrul unei recente conferințe organizate de această asociație. El a spus, totodată, că dintre aceste 100 de puncte, 10 vor fi “marcate cu roșu”, adică “obligatorii”, printre acestea numărându-se și finanțarea, potrivit unui comunicat de presă al organizației. 

Mediul de afaceri, a spus Anastasiu la Conferința “Provocările viitorului în educație”, organizată de Asociația SuperTeach la Târgu Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute, se va lupta pentru ca bugetul educației să ie de 4,7% din PIB sau 15% din bugetul României. “Mediul de afaceri s-a trezit și spune acum: dacă nu investim azi în educație, vom investi mâine în penitenciare”, a afirmat el.

Acesta a anunțat memorandumul în contextul în care a vorbit despre nou înființata Alianță “O voce pentru educație”, pe care a prezentat-o drept un demers cum “nu a mai existat în România”.

Dragoș Anastasiu – declarații făcute în conferința menționată:

Dintre cele peste 100 de puncte de reformă ce vor fi propuse printr-un memorandum pentru modernizarea educației preuniversitare, “10 sunt marcate cu roșu, fiind la capitolul “obligatoriu”, iar printre acestea se numără și finanțarea. Mediul de afaceri se va lupta pentru bugetul educației – ca acesta să fie de 4.7% din PIB sau 15% din bugetul României. Știm cum să facem bugete, să vedem ce anume nu e în regulă într-un buget, să ne luptăm pentru finanțare. Mediul de afaceri s-a trezit și spune acum: dacă nu investim azi în educație, vom investi mâine în penitenciare”.

”Nu există nicăieri în lume reformă de sus în jos. Nu se poate. Contează foarte mult ca voi, profesorii să vorbiți, să dezbateți cu mentalitate deschisă, să fiți rebeli și să vă gândiți la interesul elevilor căci fiecare dintre noi trebuie să contribuie la clădirea unei țări în care copiii să iubească să trăiască și să rămână”.

Despre înființarea alianței ”O voce pentru educație”: “Un demers cum este această alianță formată din 105 entități de tip ONG și business, 15 reprezentanți ai Ministerului Educației, reprezentant al Președinției României, profesori, părinți și copii nu a mai existat în România. Iar eu am speranțe că de această dată lucrurile vor fi altfel în ceea ce privește legea educației și modul în care va fi implementată”.

Citește și:
A fost înființată „Alianța O voce pentru educație”, formată din societatea civilă și mediul privat / Susține 10 teme esențiale pentru reforma educației din România, inspirate de concluziile proiectului România Educată
FOTO 40 de membri ai alianței „O Voce pentru Educație” discută în Delta Dunării despre o nouă lege a Educației, cu Radu Szekly, consilier al ministrului, cu președinta ARACIP și reprezentanți ai Guvernului
Sorin Cîmpeanu schimbă referința pentru bugetul alocat educației, de la PIB la bugetul național: “Susțin alocarea a cel puțin 15% din bugetul național” / Aceasta ar însemna doar puțin mai mult decât banii de acum și tot sub 6% din PIB cât prevede legea, procent calificat drept “himeră” de către ministru 
Exit mobile version