Ministerul Cercetării începe procedurile pentru investiții totale de 168 milioane de euro în atragerea de cercetători din străinătate: maxim 7 milioane de lei pentru un proiect de 36 de luni

Foto: © Kreangkrai Indarodom - Dreamstime.com

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a anunțat, joi, lansarea apelului pentru investiții de 168 de milioane de euro, prin PNRR, în programe de atragere a specialiștilor din străinătate pentru activități de cercetare, dezvoltare și inovare desfășurate în România. 

Este vorba, potrivit informării MCID, despre Investiția 8 din Planul Național de Redresare și reziliență. Acesta urmărește ca cercetători din străinătate, inclusiv români din diaspora, să-și desfășoare proiectele în instituții de profil din România. 

Finanțarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată de 36 de luni este de maximum 7 milioane de lei, anunță ministerul. Domeniile pentru care pot fi depuse proiecte sunt științele exacte și inginerie, științele vieții, științele sociale și umaniste.

Potrivit informării MCID:

Depunerea propunerilor de proiecte se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere on-line: https://proiecte.pnrr.gov.ro și se face obligatoriu de către instituția gazdă din România. Pentru fiecare proiect, cel puțin 50% dintre experţii evaluatori sunt selectaţi din străinătate (UE și OECD), iar evaluarea se face după ce proiectele au fost declarate eligibile. 

Foto: © Kreangkrai IndarodomDreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version