Ministrul Cîmpeanu spune că este de acord cu ideea ca elevii să se auto-testeze în clasă, sub supravegherea profesorului / Noi teste ar putea fi disponibile în școli peste 1-2 săptămâni

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus marți seară, la B1 TV, că este de acord cu ideea exprimată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, ca elevii să se auto-testeze singuri, la clasă, sub supravegherea profesorilor. El a arătat că există dificultăți legate de faptul că testarea nu este obligatorie, dar dacă și jumătate dintre elevii unei clase “vor să se testeze în clasă, este un câștig”. Oficialul a spus, totodată, la B1 Tv și Digi 24, că teste ar putea fi disponibile din nou în școli înainte de rezolvarea contestațiilor pentru lotul 1: “îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim vom avea testele”.

Cu o zi în urmă, Raed Arafat declarase la B1 TV că “una dintre soluțiile care s-au menționat – și nu e treaba noastră aici, o să stabilească Ministerul Educației cu Ministerul Sănătății în final cum se vor administra și care va fi situația: sunt țări care administrează (testele Covid – n.red.) în școală. Dar copiii le fac sub observația profesorilor. Mai ales copiii de la o anumită vârstă. Deci aici e o soluție care poate să fie luată în considerare”.

Marți seară, Sorin Cîmpeanu a spus, tot la B1, că este “100% pe aceeași lungime de undă cu secretarul de stat Raed Arafat”:

Întrebat cum pot fi aplicate astfel de măsuri, el a spus că trebuie ținut cont de faptul că, în lipsa unei legi, testarea nu este obligatorie, dar, dacă dintr-o clasă de 30 de elevi, 15 vor să se testeze în clasă, “este un câștig”:

Referitor la livrările de teste pentru școli, blocate acum de contestații în licitația pentru lotul 1, el a spus, la B1 TV și Digi TV, că situația ar putea fi rezolvată mai rapid cu ajutorul testelor din lotul 2:

La Digi 24, el a precizat că “mie îmi place să cred că peste o săptămână, două săptămâni maxim vom avea testele. Se fac eforturi în acest sens”.

Înregistrarea interviului acordat B1 TV:

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Raed Arafat: Copiii să facă testele în clasă, sub supravegherea profesorilor – o soluție care poate să fie luată în considerare / Nu avem siguranța că elevii se testează acasă
Soluții de testare Covid-19 a elevilor din SUA, Austria, Franța, Germania: Accent pe auto-testare acasă sau sub supravegherea profesorului, apel la specialiști sau voluntari din afara școlii, testări pe eșantion restrâns
Exit mobile version