Ministrul Educației, despre notele din timpul predării online obligatorii: “Cu acordul elevului sau al părintelui”, nota poate fi trecută în catalog

Monica Anisie / Foto: gov.ro

“Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Declarația a fost făcută la Digi 24, după ce ministrul a emis un ordin care reglementează cursurile online.

Dacă din 11 martie 2020 – ziua în care școlile din România s-au închis pentru a opri răspândirea noului coronavirus – și până acum, organizarea de cursuri online a fost recomandarea Ministerului Educației, de astăzi înainte predarea digitală este obligatorie.

Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru“, a declarat Anisie miercuri seara, la Digi 24.

Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori“, a afirmat ministrul Educației.

În ceea ce priveşte durata cursurilor online, Monica Anisie a spus că “specialiştii în ştiinţele educaţiei au avut mai multe păreri când am discutat pe tema aceasta şi părerea dânşilor a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate, pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât anume poate să dureze o astfel de lecţie, 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”.

Tot cadrul didactic este cel care va trebui “să elaboreze, să adapteze și să selecteze resursele educaţionale“, a continuat Anisie, la Digi 24, precizând că “ei cunosc cel mai bine clasa pe care o au şi atunci pot lua măsurile cele mai bune“.

Citește și:

 

Exit mobile version