Ministrul Educației, despre notele din timpul predării online obligatorii: “Cu acordul elevului sau al părintelui”, nota poate fi trecută în catalog

46.094 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: gov.ro
“Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie. Declarația a fost făcută la Digi 24, după ce ministrul a emis un ordin care reglementează cursurile online.

Dacă din 11 martie 2020 – ziua în care școlile din România s-au închis pentru a opri răspândirea noului coronavirus – și până acum, organizarea de cursuri online a fost recomandarea Ministerului Educației, de astăzi înainte predarea digitală este obligatorie.

Recomandarea a fost să se încerce să se găsească soluții, inițial, să colecteze informațiile necesare accesului și participării elevilor la activitatea de predare, învățare, evaluare și a fost o recomandare. Acum am pus în practică sub formă de obligativitate, pentru că s-a simțit nevoia ca această reglementare să fie realizată prin ordin de ministru“, a declarat Anisie miercuri seara, la Digi 24.

Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați, iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori“, a afirmat ministrul Educației.

În ceea ce priveşte durata cursurilor online, Monica Anisie a spus că “specialiştii în ştiinţele educaţiei au avut mai multe păreri când am discutat pe tema aceasta şi părerea dânşilor a fost că este mai bine să lăsăm o flexibilitate, pentru că profesorul sau învăţătorul ştie cel mai bine cât anume poate să dureze o astfel de lecţie, 40 de minute, 50 de minute, cam aici au fost recomandările pe care le-au făcut specialiştii în ştiinţele educaţiei”.

Tot cadrul didactic este cel care va trebui “să elaboreze, să adapteze și să selecteze resursele educaţionale“, a continuat Anisie, la Digi 24, precizând că “ei cunosc cel mai bine clasa pe care o au şi atunci pot lua măsurile cele mai bune“.

Citește și:

 


3 comments
  1. Și ce propuneți dumneavoastră ca părinte ? Nu există în acest moment soluții care să mulțumească pe toată lumea. Asta este. Poate ar trebui, atunci când facem efortul de a critica ceva, să facem un efort suplimentar și să gândim și o soluție. Nu se știe niciodată, poate contribuim în felul acesta la realizarea unei alte strategii.

  2. Ar trebui să se găsească soluții realiste, pornindu-se de la realitatea existentă în școlile românești la acest moment, nu din birouri transmițând ordine absurde: școlile vor face …., cadrele didactice vor face …. Se dă o școală cu 1700 de elevi, cu colective între 30 și 44 de copii (că nu se suplimentează norme didactice pt că se face economie), cu clădire de 3 nivele în care există grupuri sanitare doar la parter (că așa a fost construită), cu un singur asistent medical la 1700 de copii și 6 corpuri de clădire (că nu aprobă DAC-ul un alt post pt că ai cabinet stomatologic cu 2 medici la care de altfel nu vine nimeni), fără medic școlar din ianuarie (când s-a dat legea cu interzicerea detașărilor, medicul a trebuit să plece iar soluția din ianuarie a fost 1 medic la 11 școli) …. Asta este o parte a realității. Care trebuie schimbată. Dar nu se poate schimba acum. Și arată mai bine decât multe alte situații concrete. Probabil că nu se știe care este realitatea. Dacă nu știi că medicii nu sunt angajați de școală ….. Și, în aceste condiții, ”conducerea școlii va găsi soluții” pentru ca elevii să fie în siguranță la școală. Propunerea mea, ca profesor, este să se continue activitățile online (cu rezolvarea punctuală de către comunitate a situațiilor în care elevii chiar nu au acces la internet), să se susțină doar Evaluarea națională și Bacalaureatul. Nu se întâmplă nimic dacă o parte dintre competențele planificate anul acesta se vor face anul viitor. Sănătatea, siguranța și liniștea sufletească a copiilor sunt mai importante. Și, ca să închei, așa este: profesorii nu sunt bone. Confundați lucrurile.

  3. Îmi pare rău că acesta persoana….. Ministru nu va citi probabil acest comentariu dar nervii mei ca părinte sunt întinși maxim când vad astfel de aberații. În primul rand eu nu sunt cadru didactic sa predau lecții copilului, dacă eram atrasa de aceasta profesie poate încercăm sa devin cadru didactic, nu am nervi necesari, metode de a face teme…. Mi se pare aberant ca pentru fiecare copil…. Dacă acasă am 2…3 copii sa stau cite 4 ore sa fac teme. Asta înseamnă 12 ore pe zi de teme. Nu sunt plătită ptr asta, nu îmi place sa fac asta. Sa nu uitam de copii care sunt crescuți de bunici care nu au internet și tehnologie ptr a putea face aceste cursuri. Sa nu uitam de cei de la țară care merg 3 km pe jos prin noroi sa ajungă la școală care sigur nu au acces la internet. Despre ce aberații vorbim aici “Doamna Ministru”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesori de sport din Teleorman, Vrancea și Brăila, în audiență la Ministerul Educației: Săptămâna viitoare ministerul poate spune că e sustenabil să scoți profesorii de sport de la primele clase

O delegație formată din aproximativ 30 de profesori de educație fizică a fost în această dimineață în audiență la ministrul Educației, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanți ai Federației Sindicatelor din…
Vezi articolul

Sindicaliștii din Iași îi amenință pe Funeriu și Miclea cu instanța, după ce au vorbit despre interesele ilegitime ale sindicaliștilor din educație: Schimbarea, din păcate, se va face prin conflict. Partea mediocră va utiliza toate pârghiile ca să împiedice reforma

Sindicaliștii din Iași îi amenință cu instanța pe foștrii miniștri ai Educației Daniel Funeriu și Mircea Miclea, pentru declarațiile acestora referitoare la interesele sindicatelor din educație. USLIP IAȘI le cere…
Vezi articolul