“Mobilități virtuale”: Universitatea Babeș-Bolyai anunță “cursuri de master și laboratoare” în comun cu o universitate din Germania, care să integreze instrumente online

Babeș-Bolyai - Mobilități virtuale

Foto: UBB / Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea de Tehnologie Chemnitz vor începe, în 2021, un “proiect de organizare a unor cursuri comune de master și laboratoare virtuale, care să integreze noile paradigme de predare și cercetare online”, anunță UBB într-un comunicat.

Proiectul începe la Universitatea de Tehnologie Chemnitz ca proiect comun derulat de Biroul Internațional, Catedra de Fizică a Semiconductorilor și Catedra de Chimie Coordinativă, având ca obiectiv dezvoltarea a două module de master internaționale împreună cu reprezentanții UBB, prof. univ. dr. Romulus Tetean (Facultatea de Fizică) și prof. univ. dr. Cristian Silvestru (Facultatea de Chimie și inginerie Chimică). 

Despre ce e vorba în prociectul Mobilități virtuale:

Potrivit UBB, modulele internaționale ridică provocări legate de recunoașterea creditelor și de soluțiile pentru a reuni lectorii și studenții din două universități într-un singur grup. într-un laborator virtual comun.

Comunicatul îl citează pe Benny Liebold, manager de proiect și coordonator al Biroului Internațional al Universității de Tehnologie Chemnitz, potrivit căruia: 

Citește și: INTERVIU Lingvistul Alexandru Nicolae, cercetător la Academia Română: Trebuie să gândești strategii de predare, ca să ții oamenii interesați o oră. Dacă nu stârnim curiozitatea, pierdem atenția studenților / Sunt un fan al comunicării științei online, ne ușurează viața profesională

Exit mobile version