Monica Anisie, fost secretar de stat: Elevii nu au nicio informație despre locurile la liceu pe care vor candida într-o lună. Elevi cu media sub 7,84 vor merge la școala profesională

Monica Anisie / Foto: Facebook

Elevi cu media sub 7,84 vor merge la școala profesională, în București, și nu pentru că își doresc, ci pentru că nu vor fi locuri la liceu, spune fostul secretar de stat din Ministerul Educației Monica Anisie. În prezent coordonator al comisiei de educație pentru învățământ preuniversitar din PNL, Anisie avertizează că elevii nu au nici până la această oră numărul de locuri la liceu pe care vor candida în aproximativ o lună, pentru că Ministerul nu a transmis repartizarea cifrelor de școlarizare pe licee și școli profesionale.

În loc să atragă copiii către profesional prin promovarea beneficiilor acestei rute de școlarizare, a burselor pe care le iau lunar toți elevii de la profesional și a condițiilor de studiu, ministrul vrea să crească participarea în școlile profesionale prin simpla reducere a locurilor de la liceu și creșterea lor la profesional, avertizează Anisie.

Elevi cu media sub 7,84 vor merge la școala profesională. Aceasta este concluzia analizei pe care am realizat-o, pornind de la procentul de 47% alocat învățământului profesional din Municipiul București pe baza rezultatelor obținute în anul școlar anterior“, avertizează Monica Anisie, fost secretar de stat în Ministerul Educației.

Aceasta a precizat, pentru Edupedu.ro, că “anul trecut ultima medie de intrare la liceu în București a fost 2,03, procentul elevilor care au intrat la liceu cu medii sub 5 fiind unul mic, aproximativ 6%”. “Elevii, în momentul acesta, nu au nicio informație referitoare la locurile la liceu pe care vor candida în aproximativ o lună, singurul reper fiind locurile din anul anterior. Estimăm că, pe de o parte, rata abandonului va crește foarte mult, pe de altă parte elevii cu posibilități se vor îndrepta către școli private“, a declarat Anisie pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie, care astăzi este membru PNL, a adresat public următoarele ministrului Ecaterina Andronescu “și reprezentanților PSD care girează jocul acesta cu viitorul copiilor noștri” :

Informații de background

 

Citește și:
Exit mobile version