Noile grile de salarii majorate pentru directorii de școli, contabili-șefi și secretari-șefi, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și numărul de elevi – publicate în Monitorul Oficial

Foto: Freepik.com

Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și de numărul de elevi au fost publicate în Monitorul Oficial (MO). Hotărârea de Guvern modifică anexele HG nr. 598/2018, în care erau până acum prevăzute salariile posturilor didactice de conducere de director și director adjunct din școli și grădinițe, ca urmare a aplicării ordonanței de urgență nr. 57/2023 din 12 iunie.

În comunicatul Ministerului Educației de după aprobarea în ședință de guvern a grilelor, pe 7 iulie, se arată că beneficiază de creștere 8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de persoane încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef, în total 12.145 de funcții de conducere.

Pentru directori, creșterea este între 1300 – 1800 lei, media creșterilor salariilor de bazăcalculate pentru toate unitățile de Grad I fiind de 21,54%, iar pentru cele de grad II, de 19,08%.

Pentru directorii adjuncți, creșterea este între 1300 – 1500 lei. Procentual, creșterea salariilor de bază ale directorilor adjuncți din unitățile de învățământ Grad I este de 21,03%, iar pentru cele de grad II este de 19,15%.

Pentru funcțiile auxiliare de conducere, prin noua hotărâre a Guvernului, creșterile sunt între 1300 și 1400 lei. Media creșterilor salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar de conducere, calculate pentru toate unitățile de Grad I, este de 23,5%, iar pentru cele de grad II este de 22,3%”, conform sursei citate.

FOTO DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate în MO luni, 10 iulie:

Citește și:
Grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, aprobate de Guvern. Creșterea este între 1300 și 1800 lei, potrivit Ministerului Educației
Proiectul de hotărâre cu grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern
DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect
Exit mobile version