Noile grile de salarii majorate pentru directorii de școli, contabili-șefi și secretari-șefi, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și numărul de elevi – publicate în Monitorul Oficial

17.310 vizualizări
Foto: Freepik.com
Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, tipul școlilor și de numărul de elevi au fost publicate în Monitorul Oficial (MO). Hotărârea de Guvern modifică anexele HG nr. 598/2018, în care erau până acum prevăzute salariile posturilor didactice de conducere de director și director adjunct din școli și grădinițe, ca urmare a aplicării ordonanței de urgență nr. 57/2023 din 12 iunie.

În comunicatul Ministerului Educației de după aprobarea în ședință de guvern a grilelor, pe 7 iulie, se arată că beneficiază de creștere 8.694 de directori și directori adjuncți și 3.451 de persoane încadrate pe funcții de contabil-șef și secretar-șef, în total 12.145 de funcții de conducere.

Pentru directori, creșterea este între 1300 – 1800 lei, media creșterilor salariilor de bazăcalculate pentru toate unitățile de Grad I fiind de 21,54%, iar pentru cele de grad II, de 19,08%.

Pentru directorii adjuncți, creșterea este între 1300 – 1500 lei. Procentual, creșterea salariilor de bază ale directorilor adjuncți din unitățile de învățământ Grad I este de 21,03%, iar pentru cele de grad II este de 19,15%.

Pentru funcțiile auxiliare de conducere, prin noua hotărâre a Guvernului, creșterile sunt între 1300 și 1400 lei. Media creșterilor salariilor de bază pentru personalul didactic auxiliar de conducere, calculate pentru toate unitățile de Grad I, este de 23,5%, iar pentru cele de grad II este de 22,3%”, conform sursei citate.

FOTO DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate în MO luni, 10 iulie:

Citește și:
Grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, aprobate de Guvern. Creșterea este între 1300 și 1800 lei, potrivit Ministerului Educației
Proiectul de hotărâre cu grilele de salarii majorate pentru directorii de școli, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern
DOCUMENT Grilele de salarii majorate pentru director, director adjunct, contabil-șef și secretar-șef, în funcție de gradul didactic, gradul școlilor și de categoria acestora, publicate de Ministerul Educației – proiect

17 comments
 1. Ce conduce contabila și secretara șefa sau câți a angajați au în subordine de are spor de conducere? Administratorul de patrimoniu care are uneori peste 20 de oameni în subordine nu are spor de conducere??? DE CE?
  DE CE BIBLIOTECARUL ESTE PE ACEASI TREAPTA DE SALARIZARE CU CONTABILUL ȘI NU ADMINISTRATORUL DE PATRIMONIU CARE ESTE ECONOMIST?
  DOMNILOR DIN MINISTER AVEȚI HABAR CE FACE UN ADMINISTRATOR ȘI CE FACE UN BIBLIOTECAR?????
  Singura explicație a acestei IDIOȚENII este ca aveți mame sau prietene sau dracu sa le ia bibliotecare și ați avut grija de ele
  RUȘINE SA VA FIE😡😡😡😡😡

 2. Măi Paraschiv critici secretarii și contabilii din scoli.Ei sunt singurii care muncesc în școală,dacă ar muncii ca voi profesorii care produceți 60%analfabeti funcționali,atunci voi ar trebui sa primiți banii cu 60%zile întârziere,cu 60%suma diminuata.

 3. Puiericultoarele și educatoarele au salariile cele mai mari dintr o școală,n au habar de nimic ,n au nicio răspundere,dar ele sunt prințesele sistemului de învățământ cu aportul sindicatelor și ministerului.De fapt,așa este in Romania și în învățământ la fel ,ai serviciu fara răspundere și primești salariul cel mai mare,iar cine muncește și are răspundere are salariul cel mai mic.Asta explica și numărul cel mai mare de persoane înscrise la titularizare pe posturile de educatoare și puericultoare.Stiinta ,raspundere implicare lipsa,dar bani fara număr ,fara număr.Rusine.

  1. Madam, de unde atâta răutate???
   Critici educatoarele și “puiericultoarele”, dar când s-au închis grădinițele și creșele în pandemie, urlați că nu aveți cu cine vă lăsa copiii! Ia stai matale cu 15-20 de prunci, care nu-s ai tăi, față de care să ai o imensă răbdare și grijă, că, nah, îs mici și pot face multe trăznăi, și cu care să mai faci și activități de educație. Bașca, la gradi, mai schimbi și câte un pampers, că nu ai infirmiera.
   Mai tacă-vă răutatea, că ne ducem naibii cu toții în țara asta! Nu ne doboară greutățile, cum ne distrug, ca țară, răutatea și prostia!

 4. Nu este corect ca intr-o școală specială infirmiera să aibă salariul mai mare decât al uni asistenț medical principal cu gradatia 5.Asistent medical principal gradatia 5 cu studii postliceale – net 3280 de lei, infirmiera gradatia 5 cu studii generale – net 4056 de lei plus naveta demontată.

 5. Sunt director de grădiniță, cu peste 40 de ani vechime. Dacă eram la catedră aveam cu 900 de lei mai mult. O educatoare are în responsabilitate o grupă și are spor de dirigenție. Noi avem în responsabilitate toată grădinița, dar nu primim nimic. Nu credeți aceste declarații care nu au legătură cu realitatea!

  1. Circarii ăștia vor sa plece toată lumea și sa aducă manageri. Asta e scopul. Nu se poate prin forță, merge prin demotivare. Clasic. Exact la nivelul josnic pe care îl au ei. Va fi vai de noi când va veni un fietecine dornic de directorie, de funcție, de putere și el/ea va fi asta de prost/a că vor apărea noi titluri care mai de care mai interesante. Oare vom putea face fata și la următorul nivel de degradare și de prostie și corupție care ni se pregătește? Va dați seama ce va face unul ca ala într-o școală? Azilele groazei sunt doar începutul. Inculții și lichelele de partid ne vor manca de tot.

 6. Directorii, contabilii, secretariatul nu a avut voie sa facă greva, nu au salarii diminuate și veniți tot cu creșteri salariale pt ei,,, rușine să vă fie!!!

  1. La mine in scoala nici daca ar fi avut voie, acestia nu ar fi facut greva. Sunt antigreva, antivaccin pro conspiratii. Toti vor avea salarii marite. Din cauza lor am stat luni intregi in online, din cauza lor s-au starnit disensiuni intre cadre. Din cauza lor s-au calculat salarii gresite si asa mai departe.Merita maririle obtinute de noi, nu? Si pierderile noastre de salariu si statul in soare si marsaluitul prin soare kilometri?

  2. Noi am făcut grevă, avem salariile diminuate, și avem salarii ”mărite” cu minus. Mulțumim mult sindicatelor și guvernului!

  3. Terminați cu populismele astea de doi bani! Majoritatea directorilor au susținut greva. Dar școala nu stă pe loc, cineva trebuie să o administreze. și pe timpul grevelor. Și, dragă Ramona, în orice domeniu, funcțiile de conducere trebuie plătite mai bine decât cele de execuție. Până și pe vremea ceaușiștilor (ca să nu le zic comuniștilor), când chipurile, clasa muncitoare era la putere, funcțiile de conducere erau remunerate mai bine decât cele de execuție. Dacă nu se dorește asta și au impresia unii ca tine că s-ar îmbogăți directorii de școli, să le desființeze atunci.

 7. Chiar nu a observat nimeni că pentru secretar șef cu studii de scurtă durată salariile sunt mai mici decât salariile cu studii medii? Noi suntem păcălicii învățământului!

  1. eu sunt contabil sef la unitate gradul I, am facut greva,am pierdut 1500 lei,de 5 ani nu am luat 100 de lei,salariul a fost blocat iar acum am cel mai mic salariu dintre colegii auxiliari,eu si cu secretara sefa….o fi normal?
   in legea 63 aveam spor vechime 25%, spor conducere maxim 40%,spor cfp 25%, spor stabilitate 15% iar acum la l 153, spor cfp 10% si atat,nici cat functia de executie nu avem baza…dar la obligatii si complexitate suntem primii….primii la controale,lipsa co,n situatii ,machete etc…..asteptam ca sindicatul sa ne sustina …..

 8. Ăștia din M.E. sunt duși cu pluta. Chiar nu observă nimeni de acolo că salariile directorilor sunt mai mici decât ale cadrelor didactice cu gr. I și cu vechime de 15 ani?
  Alooo! Domnilor incompetenți din M.E. (în frunte cu ministresa voastră) ! Nu vă sesizați niciunul de acest aspect?
  Cum ați gândit voi de ați anulat sporul de vechime la directori? Măcar atâta lucru să le fi lăsat, că în rest, responsabilități, rapoarte, situații, umilire în fața aleșilor locali ca să primească o „brumă” de bănuți pentru reparații și materiale de curățenie+dotări în școală, le puneți în cârca lor de nu le mai pot duce!

 9. Salariile directorilor si ale celor de pe funcții de conducere sunt mai mici decât ale profesorilor cu grad I si 25 de ani vechime. Opusul a ceea susținea d-na Deca fix luna trecută: https://www.edupedu.ro/ligia-deca-spune-ca-salariul-directorului-va-fi-cel-mai-mare-din-scoala/. Deci, mărirea susținută de guvern nu acoperă responsabilitățile solicitate de la funcțiile de conducere. Jenant. În acest moment, este mai bine să fii profesor decât director, dacă ai o vechime peste 15 ani. De fapt… cred că de mult timp.

  1. Nu înțeleg de ce nu se plătește vechimea.!!!
   Nu înțeleg de ce după 38 de ani vechime Nu pot ieși din învățământ în pensie!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primarul din Târgu Jiu cere demisia directoarei grădiniței unde s-au cerut declarații pe propria răspundere în caz de cutremur / Declarația a fost eliminată de ISJ Gorj, în urma unui control

Primarul din Târgu Jiu cere demisia directorului Grădiniței cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”, Camelia Balanescu. „Situația creată în cadrul instituției, acolo unde părinții au fost puși să semneze o declarație…
Vezi articolul