”Nu! Cum să vreau segregare?” spune Ecaterina Andronescu, după ce a declarat că ar vrea să grupeze elevii cu dificultăţi de învăţare

SURSA: Facebook.com

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, susţine că a vrut să spună cu totul altceva atunci când a declarat că se gândeşte să îi grupeze pe elevii cu nevoi speciale. Într-o declaraţie pentru Hotnews.ro, ministrul susţine că de fapt ar fi integrat în şcolile de masă, din şcolile speciale, zeci de mii de copii cu dificultăţi de învăţare şi că nu ar vrea segregare ci doar să aloce mai mulţi profesori de sprijin.

Iată ce a declarat Ecaterina Andronescu pentru Hotnews.ro:

Explicaţiile vin după o declaratie controversată făcută la Digi24:

Potrivit Ordinului MENCS nr. 6134/2016 privind interzicerea segregării şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar, publicat in Monitorul Oficial nr 27 din 10 ianuarie 2017, segregarea de acest tip este interzisă.

Segregarea este o formă gravă de discriminare şi are drept consecinţă accesul inegal al copiilor la o educaţie de calitate, încălcarea exercitării în condiţii de egalitate a dreptului la educaţie, precum şi a demnităţii umane, arată respectivul act normativ.

Citeşte şi:

 

Exit mobile version