OFICIAL Calendar Evaluare Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

Ordinul ministerului Educației privind calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai. 

Vor fi testate cunoștințele elevilor la Limba română, Limba maternă și  Matematică și Științe ale naturii. Notele nu se pun în catalog, dar se discută pe marginea lor împreună cu părinții.

Aprobarea calendarului a fost mult întârziată față de anul trecut, când încă din septembrie 2022, elevii știau când vor susține evaluările, fiind deja aprobate prin ordin de ministru.

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română

13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă

14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română

15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă

16 mai – Matematică și Științe ale naturii

17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a

21 mai – Limba Română

22 mai – Matematică

23 mai – Limba maternă

Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a

28 mai – Limbă și comunicare

29 mai – Matematică și Științe ale naturii

 Subiectele de la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a din 2023
 Subiectele de la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a din 2023
Informații de context despre Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlar, potrivit ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023.

Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.

Pe 15 noiembrie 2023, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale ar fi trebuit să testeze o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Conform surselor Edupedu.ro, testarea aplicației Ministerului Educației în toate școlile cu clase primare și gimnaziale, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, nu s-a mai ținut miercuri, 15 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice.

DOCUMENT Ordinul nr. 3.771 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
La ce folosesc Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și de ce nu sunt folosite de profesori, școli și minister, potrivit lui Mircea Miclea, cel care le-a introdus în Legea Educației
Întârziere de peste 4 luni a calendarului pentru Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
SURSE Eșec al simulării aplicației Ministerului Educației pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ar fi apărut probleme tehnice, iar simularea se va relua joi în toate școlile cu clase primare și gimnaziale
Pe 15 noiembrie, toate școlile cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a / Calendarele acestor evaluări sunt întârziate de 2 luni
Exit mobile version