Orban: „Se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară studiile”

SURSA: gov.ro

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că studenții vor beneficia de gratuitatea la transportul feroviar doar între localitatea de domiciliu și localitatea unde studiază, potrivit Digi24. Pentru alte rute, ei vor primi reduceri.

„Se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoara studiile. Vor beneficia și de alte reduceri”, a declarat Orban.

Președintele PNL declarase luni, la Parlament, că se discută o propunere ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul oriunde și „să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”.

Liderul PNL îl contrazice astfel pe vicepremierul Dan Barna, care a anunțat tot azi că gratuitatea va fi complet eliminată și înlocuită cu reducerea de 50%.

Amintim că în data de 1 februarie 2017, Guvernul de atunci a decis ca studenții înscriși la studii cu frecvență de licență, master și doctorat să aibă gratuitate la transportul feroviar intern tot anul, la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Până atunci, studenții aveau reducere de 50% la CFR în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației de student.

Citește și:
ANOSR îndeamnă studenții să îi scrie premierului: Cîțu își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina gratuitate transportului cu CFR Călători pentru studenți

Sursă foto: gov.ro

Exit mobile version