Orban: „Se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoară studiile”

5.429 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri că studenții vor beneficia de gratuitatea la transportul feroviar doar între localitatea de domiciliu și localitatea unde studiază, potrivit Digi24. Pentru alte rute, ei vor primi reduceri.

„Se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își desfășoara studiile. Vor beneficia și de alte reduceri”, a declarat Orban.

Președintele PNL declarase luni, la Parlament, că se discută o propunere ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul oriunde și „să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”.

Liderul PNL îl contrazice astfel pe vicepremierul Dan Barna, care a anunțat tot azi că gratuitatea va fi complet eliminată și înlocuită cu reducerea de 50%.

Amintim că în data de 1 februarie 2017, Guvernul de atunci a decis ca studenții înscriși la studii cu frecvență de licență, master și doctorat să aibă gratuitate la transportul feroviar intern tot anul, la toate categoriile de trenuri, la clasa a II-a, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Până atunci, studenții aveau reducere de 50% la CFR în limita a 24 de călătorii pe an, pe baza unor cupoane speciale și a legitimației de student.

Citește și:
ANOSR îndeamnă studenții să îi scrie premierului: Cîțu își continuă preocupările avute în ultimii ani de a elimina gratuitate transportului cu CFR Călători pentru studenți

Sursă foto: gov.ro


4 comments
 1. Foarte bine; eu nu mi permit multe călătorii de plăcere cu toate ca muncesc, și totuși de fiecare data când voiam sa merg la munte era plin trenul de studenți de nu găseam bilet; as vrea și eu sa am dreptul la nenumărate călătorii gratuite, nu?? De ce eu, care aduc bani la buget, nu am dreptul la așa ceva in schimb banii mei se duc la plimbările studenților? Dacă vor plimbări sa muncească part time; in schimb as fi de acord cu 4 călătorii gratuite dus întors pentru traseul casa- facultate pt studenți .

  1. Pentru ca sunt studenti si in viitorul apropiat o sa aduca si ei bani la buget… foloseste-ti putin materia cenusie si o sa intelegi.

   1. In primul rând foloseste ți dumneata materia cenușie și învață sa nu jignești .
    In al doilea rând foarte bine ca vor contribui și ei in viitor, dar eu vorbesc de perioada in care sunt studenți; nu are nici o legătura una cu alta .
    In al treilea rând , chiar nu este normal sa nu găsim loc in tren pentru ca ,, săracii studenți “ – (nu la sensul propriu, ca mulți au părinți mult mai bine situați dpdv material decat noi) ocupa tot trenul. Iar facultatea nu este obligatorie.
    De asemenea, in aceste mesaje se lasa părerile personale, nu se face polemica; pentru asta sunt forumurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul

Fizicianul transformat în vlogger, pentru a le explica tinerilor de la atomii microscopici, la galaxiile nemărginite. Cristian Presură: Să ieșim din turnul nostru de fildeș

Cercetătorul Cristian Presură se transformă în vlogger, pentru a explica fizica pe înțelesul tuturor. Pasionat povestitor al științei, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că picătura decisivă în lansarea canalului Youtube…
Vezi articolul

Demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, solicitată de 5 parlamentari USR PLUS care acuză „nenumărate dovezi de incompetență în ultimul an și lipsă de verticalitate morală, nedemne pentru un lider al educației unei țări”

Parlamentarii USR PLUS Irineu Darău, Cosmin Poteraș, Ștefan Pălărie, Andrei Miftode și Daniel Toda solicită demisia ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a formațiunii…
Vezi articolul