Orice școală din România poate să urmărească live pe YouTube prima lecție „Educație la Înălțime” din acest an școlar, joi de la 11:00

Foto: Captură "Aspire Teachers"

Joi, de la ora 11:00, orice școală din România poate urmări în direct prima lecție, din această toamnă, din proiectul ”Educație la Înălțime”. Subiectul acestei ediții va fi despre fascinanta lume a animalelor și ce putem face pentru a opri împuținarea lor și dispariția unora dintre specii, potrivit autorilor proiectului. Se va difuza live din Munții Țarcu, județul Caraș-Severin.

„O lecție despre relația om – animale sălbatice, în direct, dintr-un loc de poveste, unde legenda zimbrilor prinde iarăși viață – Munții Țarcu. Orice școală din România poate să urmărească transmisia live pe canalul YouTube Educație la Înălțime și poate să participe la concursuri cu premii tentante. Educație la Înălțime este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat la nivel național prin parteneriatul cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României”, transmit organizatorii programului.

Formularul de înscriere pentru profesori se poate accesa aici.

Lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt realizate de către profesori dedicați din diferite părți ale țării și se adresează elevilor de vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Durează aproximativ 50 minute și sunt transmise prin YouTube Live, pe canalul dedicat Educație la Înălțime. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenție.

Formatul „Educație la Înălțime” a fost declarat câștigător la un concurs de inovație în educație și a fost testat într-un proiect-pilot în județul Hunedoara. Abia apoi a fost extins în primăvara anului 2021 la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

De asemenea, proiectul a avut sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Aspire Teachers.

Poți accesa aici lecțiile din ediția din primăvara anului acesta. În 2020, proiectul a fost într-o fază pilot, iar cele trei lecții au fost desfășurate în Munții Făgăraș, la Adamclisi – județul Constanța – și la Trovanții din Ulmet, județul Buzău.

Vezi și:
29 aprilie 2021: Lecții cu ajutorul dronelor, ce includ experimente și jocuri, într-un proiect educațional online ce se va desfășura în mai-iunie. Prima lecție – la vărsarea Dunării în Marea Neagră
6 mai 2021: VIDEO Prima lecție „Educație la înălțime” transmisă în direct din Delta Dunării
23 iunie 2021: Imediat după proba de Matematică de la Evaluarea Națională începe ultima lecție de „Educație la înălțime”, în direct de la Dăbuleni: Deșertificarea și efectele schimbărilor climatice. Profesorii se pot înscrie printr-un formular
Exit mobile version