Peste 170.000 de elevi au terminat pe 4 iunie liceul. Festivitatea de premiere a claselor a XII-a de la Sinaia

Foto: Irina Voicu / baza sportivă a Colegiului "Mihail Cantacuzino" Sinaia la festivitate

Ministrul Educației a anunțat recent că 152.000 de elevi de clasa a XII-a și 21.000 de elevi de clasa a XIII-a au încheiat pe 4 iunie cursurile anului școlar. La Sinaia, 114 absolvenți ai claselor de a XII-a ai Colegiului “Mihail Cantacuzino” au participat la festivitatea de premiere și la defilarea prin centrul orașului.

Înainte de a fi numiți pe podium, elevii de clasa a XII-a și-au auzit numele și au trecut printr-o poartă de metal la care au legat câte un lacăt, pentru a marca legătura de viitor cu școala. Au fost 60 de premianți, din care 12 cu premiul I, cu medii de 10.

După premierea și cuvintele de final de an școlar, cele patru clase au plecat spre centrul orașului Sinaia, împreună cu profesorii și colegii lor din clasele mai mici. Punctul final a fost fântâna din parcul “Dimitrie Ghica” pentru a sărbători drumul.

Foto: Primăria Sinaia

“Vă felicit, dragi părinți și dragi bunici pentru acești copii minunați pe care ni i-ați lăsat în mâini patru ani. (…) Felicitări, sunt mândră de voi și vă iubesc!”, le-a spus directorul Aurora Arieșan elevilor absolvenți.

Festivitatea de premiere a avut loc după ce, cu două zile înainte, cele patru clase au susținut cursuri festive în sălile de clasă, unde au celebrat alături de profesorii lor ultimele ore din viața de licean.

Foto: prof. Irina Voicu / baza sportivă a Colegiului “Mihail Cantacuzino” Sinaia la festivitate

Citește și:
Daniel Funeriu, Vasile Dîncu, Mihaela Nabăr și Dacian Dolean discută marți, 8 iunie, de la 16:50, despre reforma digitală în educație, îngrijorări sociologice, digitalizarea școlii de la sat și exemple de bune-practici din SUA
Calendarul concursului de directori 2021. Înscrierile încep pe 21 iunie, iar afișarea rezultatelor la proba scrisă are loc în aceeași zi cu testul
OFICIAL Bibliografia pentru concursul de directori și directori adjuncți de școli din 27 iulie 2021 conține capitole din trei cărți și mai multe acte normative
Exit mobile version