Peste 30.600 de elevi de clasa a XII-a au chiulit de la simularea pentru Bacalaureat, proba la alegere a profilului – cel mai mare număr de absenți din această sesiune

Foto: © ActionGP | Dreamstime.com

La penultima probă scrisă de la simularea Bacalaureatului peste 30.600 de elevi înscriși în clasa a XII-a sau a XIII-a au chiulit, potrivit statisticilor transmise de Ministerul Educației jurnaliștilor acreditați. Numărul de absenți a avut o creștere constantă pe parcursul celor trei probe scrise desfășurate deja în această sesiune, acesta fiind cel mai mare de până acum.

„Simularea probei la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului național de bacalaureat 2023 s-a desfășurat astăzi, 29 martie, cu participarea a 116.312 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscriși la începutul anului școlar curent în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 5 elevi”, anunță Ministerul Educației.

Asta înseamnă că aproximativ 30.680 de elevi nu s-au prezentat la simularea probei la alegere a profilului şi specializării.

Ultima probă scrisă din cadrul simulării va avea loc joi, 30 martie 2022: proba E) b) – Limba şi literatura maternă, iar elevii vor fi afla rezultatele în data de 6 aprilie 2023.

Luni, la prima probă, cea de Limba română, peste 27 de mii de elevi nu s-au prezentat, iar 12 au fost eliminați 12 pentru tentativă de fraudă.

Marți, la simularea probei obligatorii a profilului, aproape 29 de mii de elevi nu s-au prezentat iar 13 elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Foto: © ActionGP | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version