Peste 800 de profesori debutanți care au participat la concursul de acordare a dreptului de practică în Învățământ au lipsit sau au plecat când au văzut subiectele la Definitivat 2023

Foto: © Katarzyna Zwolska | Dreamstime.com

Peste 800 de profesori debutanți care au participat la concursul de definitivare în Învățământ au lipsit sau au plecat când au văzut subiectele, conform datelor anunțate de Ministerul Educației. Miercuri, 19 iulie, au susținut proba 8.008 de candidați.

„Dintre cei 8.485 de candidați cu drept de participare, au fost prezenți 8.008 candidați. Conform metodologiei de concurs, care oferă această posibilitate, 330 de candidați au decis să se retragă din motive personale”, transmite instituția.

Pentru tentative de fraudă au fost eliminați 4 candidați, iar 477 nu s-au prezentat.

Au fost transmise spre centrele de evaluare, în total, 7.674 de lucrări, conform sursei citate.

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Prin definitivare profesorul depășește stadiul de debutant și poate începe susținerea gradelor didactice și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, potrivit Ministerului Educației.

Subiectele și baremele pot fi consultate mai jos:

Primele rezultate ale examenului se afişează la sediul si pe site-ul unității de învățământ în care s-a desfășurat proba scrisă, la data de 25 iulie. Contestațiile se înregistrează la centrul de examen în zilele de 25 iulie 2023 până la ora 20.00 și 26 iulie până la ora 12.00, conform procedurii.

Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în data de 1 august 2023.

Disciplinele de examen/specializările cu cel mai mare număr de candidați înscriși în 2023 sunt:

Foto: © Katarzyna Zwolska | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Definitivat 2023. Peste 8.400 de profesori debutanți susțin miercuri proba scrisă a examenului prin care încearcă să obțină dreptul de practică în învățământul preuniversitar / Sunt 105 discipline de examen
Exit mobile version