Petiție online pentru ca Sorin Cîmpeanu să demisioneze din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei, în urma scandalului de plagiat / Organizația internațională a evitat, vineri, să ia o poziție tranșantă pe această temă, cerându-i lui Cîmpeanu să clarifice rapid, în instanță, situația sa

Sorin Cîmpeanu - AUF / Foto: Radu Niculae - UPB

O petiție online lansată pe platforma Change.org cere demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), în urma scandalului de plagiat care a determinat plecarea lui din funcția de ministru al Educației. În petiție se arată că organizația internațională AUF a permis, vineri, ca Sorin Cîmpeanu să rămână în funcție, în condițiile în care, se arată în textul publicat pe platforma citată, oficialul român a acuzat “conspirații și calomnii”.

Comunicatul AUF:

Petiția pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost inițiată pe change.org de profesorul francez Djamel Zighed, fost director de departament în cadrul AUF.

Acesta trece în revistă situația lui Sorin Cîmpeanu în România, unde a fost acuzat de plagiat, iar o petiție semnată de 56.000 de oameni i-a cerut demisia din funcția de ministru, demisie pe care și-a dat-o “justificând prin preocuparea pentru protejarea imaginii guvernului român”. Petiția notează că, în acest context, “comunitatea universitară francofonă a sperat, in interesul AUF, că el își va da demisia și din poziția de președinte al AUF”. Dar, continuă textul citat, la ședința conducerii AUF de la Paris, din 7 octombrie, el și-a păstrat scaunul, în condițiile în care plecarea sa din guvernul român este “indirect o admitere a vinovăției”.

Petiția pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu:

“De ce dorește domnul Sorin Cîmpeanu să păteze imaginea AUF? Cu siguranță, justiția va tranșa lucrurile, având în vedere că intenționează să se adreseze instanței. Dar atât timp cât îndoiala persistentă în privința probității sale morale, susținută de presa din România, nu e înlăturată în instanță, dl. Cîmpeanu nu poate rămâne la conducerea AUF”, se arată în petiție.

Aceasta conchide: “Nu ne putem imagina o comunitate universitară vorbitoare de limba franceză care alege să-și clădească viitorul fără încrederea în reprezentanții săi și într-un președinte a cărui integritate științifică și morală e pusă sub semnul întrebării”.

Exit mobile version