Președintele interimar al ARACIP, agenția care acreditează toate școlile din România, va fi Tatiana Tutunaru – SURSE

Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com

Tatiana Tutunaru va prelua temporar funcția de președinte al Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), până la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern care va reorganiza agenția. Potrivit CV-ului Tatianei Tutunaru, ea este expert-coordonator regional sud-Muntenia în cadrul ARACIP. Amintim că, pe 12 ianuarie, fostul președinte interimar, Silviu Iordache, și-a dat demisia din funcție.

După demisia lui Iordache, mai multe ONG-uri din Educație au reacționat, cerând organizarea de concursuri publice pentru funcțiile de președinte și membri ai consiliului de conducere al ARACIP. Acestea au scris într-un comunicat de presă că „susțin cu tărie profesionalizarea conducerii Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), prin organizarea unor concursuri publice pentru poziția de Președinte, precum și a membrilor din consiliu de conducere. Apreciem ca benefică pentru ARACIP demisia domnului Silviu Iordache din funcția de președinte al Agenției, dat fiind că a fost o persoană nepotrivită și necalificată pentru această înaltă funcție de responsabilitate publică, după cum a fost semnalat și de presă”.

Silviu Iordache și-a depus demisia miercuri, la 4 luni de la numirea în funcție prin detașare de la Casa Corpului Didactic Iași, unde era director al instituției. Iordache a fost inițial manechin pentru designerul vestimentar Cătălin Botezatu, acesta din urmă declarând pentru ProTV, după ce fostul său angajat și-a preluat mandatul, că „cea mai reprezentativă colecție pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfit-urile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa”. „Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modelling cu băieți care arătau într-un fel…”, a punctat Botezatu.

Silviu Iordache a fost numit la șefia ARACIP pe 12 septembrie, după ce fosta președintă interimară, Alina Paraschiv, și-a dat demisia acuzând apariția, în minister, fără consultarea sa și a Agenției, a unui proiect de hotărâre de guvern pentru reorganizarea acesteia. Înaintea ei fusese președinte Șerban Iosifescu, pentru un mandat din 2005 până în iulie 2021. Acesta a fost dat afară după un control al ministerului în urma căruia ministrul a anunțat că a descoperit o serie de nereguli. Iosifescu a contestat în instanță decizia.

Edupedu.ro a scris în exclusivitate că Iordache a fost și manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu, profesor de religie și geografie, fondator Pro România Iași, director al Casei Corpului Didactic; și-a pus în CV că a organizat timp de nouă ani „Balul Bobocilor” la două licee.

Ministrul Educației a explicat, despre numire faptul că a fost făcută „strict pe criterii de competență profesională și managerială”. Sorin Cîmpeanu, apropiat al lui Silviu Iordache încă din 2015, susținea după numire că Iordache a prezentat uniformele create de Cătălin Botezatu pentru compania națională TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”.

Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version