Cătălin Botezatu, despre actualul președinte al ARACIP: Cea mai reprezentativă colecție pentru el a fost cea “Aviator” unde a prezentat de la costume de baie, până la outfit-urile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa / Cîmpeanu: Cineva trebuia să fie

2.959 de vizualizări
Foto: captură Știrile PROTV
Creatorul de modă Cătălin Botezatu a declarat pentru Știrile PROTV că actualul președinte al Agenției care acreditează, evaluează și autorizează școlile și grădinițele, Silviu Iordache, „face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modelling cu băieți care arătau într-un fel”. Noul președinte interimar al ARACIP a prezentat în mai multe colecții, potrivit designerului vestimentar. Ministrul Educației a declarat luni seara că „cineva trebuia să fie” președinte interimar al ARACIP și că „pe oricine ai fi pus, sunt sigur că nu era bun”.

Numit de ministrul Educației în funcţia de preşedinte ARACIP, Silviu Iordache are 42 de ani, este șeful Casei Corpului Didactic din Iași, profesor de geografie și religie şi a fost manechin în echipa creatorului de modă Cătălin Botezatu.

Cătălin Botezatu: „A prezentat în mai multe colecţii, dar cea mai reprezentativă colecţie pentru el a fost cea ‘Aviator’ unde a prezentat de la costume de baie, până la outfit-urile normale, adică îmbrăcat, ca să spun așa. Silviu face parte din garda veche de manechini, o gardă adevărată, pentru că pe vremea aceea se făcea un alt fel de modelling cu băieţi care arătau într-un fel…”

Silviu Iordache a declarat, la rândul său, pentru PROTV că „dacă ai şi o imagine cât de cât mai aspectuoasă, ca să nu folosesc alte expresii, nu trebuie să deţii o funcţie, sau eşti nepărat prost. În legătură cu partea asta cu modellingul, e ceva de acum 20 de ani”.

Știrea PROTV despre șeful ARACIP poate fi văzută în clipul de mai jos la minutul 5:20:

Colecția Aviator din 2013 poate fi văzută în clipul de mai jos:

Silviu Iordache a declarat pentru Ziarul de Iași că „a preluat această funcție”, de președinte ARACIP. Acesta dă de înțeles că sub conducerea sa vor fi elaborate noile standarde de evaluare ARACIP.

Iordache mai spune că se consideră ținta unui atac „de tip bullying” după apariția în presă a informațiilor despre cariera sa profesională și spune că „este trist că societatea noastră alege acest tip de atacuri, de tip bullying, o problemă pe care trebuie să o corectăm rapid dacă dorim să accesăm o treaptă superioară a educaţiei moderne”.

Silviu Iordache: „Da, este adevărat. Am preluat această funcţie şi sunt onorat pentru că mi s-a oferit această oportunitate într-o perioadă în care lucrurile nu stau foarte bine la ARACIP, unde au fost câteva probleme de management constatate chiar de corpul de control al Ministerului Educaţiei în aceasta vară. Îmi voi da tot interesul în a corecta aceste deficienţe. Este nevoie urgentă de o reformare drastică a tuturor instituţiilor neperformante precum şi de o schimbare de paradigmă în întreg sistemul de învăţământ românesc.

Un rol deosebit îl ocupă calitatea sistemului de învăţământ şi în perioada dificilă prin care trecem se observă nevoia acută şi urgentă de noi standarde de performanţă pentru profesori, elevi şi autorităţi locale. E foarte important ca aceste standarde să fie ridicate, dar şi în concordanţă cu realitatea actuală din societatea noastră. Suntem într-o perioadă în care cei care au rezultate, au demonstrat asta, ştiu cum să facă treabă, să aibă curajul să facă un pas în faţă.

Este o funcţie cheie într-o instituţie cu atribuţii importante în mecanismul de performanţă al învăţământului românesc. Aşa că avem nevoie de acţiuni concrete care să ţină cont de nevoile tuturor beneficiarilor sistemului de învăţământ: elevi, părinţi dar si societatea în ansamblul ei. Am văzut că o publicaţie s-a grăbit deja să creeze prejudecăţi la adresa mea şi să îmi facă un portret fără ca măcar să îmi pună o întrebare, fără ca măcar să se intereseze de performanţele mele actuale sau de trecutul meu complet. Provin dintr-o familie care doar prin muncă au răzbit în viaţă. Este trist că societatea noastră alege acest tip de atacuri, de tip bullying, o problemă pe care trebuie să o corectăm rapid dacă dorim să accesăm o treaptă superioară a educaţiei moderne”.

Edupedu.ro a scris în exclusivitate că noul președinte al ARACIP va fi Silviu Iordache. Fost manechin de lenjerie intimă pentru Botezatu, profesor de religie și geografie, fondator Pro România Iași, director al Casei Corpului Didactic, și-a pus în CV că a organizat timp de nouă ani „Balul Bobocilor” la două licee. (Articolul integral)

Ministrul Educației a declarat luni seara, la B1TV, despre Silviu Iordache, că a fost numit președinte interimar al ARACIP după ce „conducerea Ministerului a discutat cu 40 de persoane, toți au respins asumarea ba că-i prea din scurt, că e prea vizibil, că e prea complicat, că o să fie luați în vizor de cei care se opun schimbării”.

„N-am găsit, deși am căutat în legislație, un impediment pentru a fi manechin să-ți… Bun, a fost manechin, a prezentat uniformele pentru TAROM, compania națională, din câte cunosc eu.

Dar mai bine vă uitați că a condus peste 6 ani jumătate Casa Corpului Didactic din Iași, a obținut cinci proiecte majore în interesul educației, la nivel național, are o experiență de învățător, dublată de profesor, profesor de geografie și de religie. Are experiență managerială și cineva trebuia să fie, atât timp cât fostul președinte și-a dat demisia”.

  • Cîmpeanu a enumerat și „două motive” pentru care Silviu Iordache „trebuia” să fie numit: „Trebuia să fie cineva să semneze niște acreditări și autorizații pentru școli și grădinițe, care altfel n-ar fi putut să se deschidă azi. Cred că e un motiv suficient de important. Și să plătească și salariile celor de la ARACIP. Două motive”.

Potrivit regulilor de funcționare a ARACIP, stabilite prin hotărârea de guvern 1.258 din 2005, vicepreședintele ARACIP are în atribuțiile principale și pe aceea conform căreia „îndeplinește, în lipsa președintelui ARACIP, toate atribuțiile stabilite în sarcina acestuia”.

Ministrul Cîmpeanu a mai anunțat că „odată cu publicarea OUG care deblochează concursurile pentru posturile de conducere din învățământul preuniversitar, concursurile vor începe mâine pentru toți directorii de școli din România, face posibil și concursul pentru ocuparea postului de președinte ARACIP”.

„Trebuia să numim un interimar. Pe oricine ai fi pus sunt sigur că nu era bun. Să prezinți uniforme pentru TAROM… Cred că ar trebui introdusă în legislație o sancțiune puternică”, a mai declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.


4 comments
  1. …dl Iordache, d-na Bode…oameni promovati pe adevarate criterii de performanta… Oare Campeanu n-are niciun fel de rusine? Mai vorbeste de evaluare obiectiva.

  2. Ce fel de expertiză are dl in cauză, în domeniul calității în educație/ calității educației??!!
    Zero?
    Îi recomandăm să plece mult mai repede decât ultimul presedinte aracip…. Altfel va fi ”mâncat” în doi și trei mișcări de ”eșalonul 2 și 3”….
    Sau cine știe, le face o prezentare și se vor ”înmuia” la suflet, că doar sunt 2 doamne…

  3. Inteleg legatura intre ministru si acest domn, are un master in stiinta solului.

    >>performanţele mele actuale
    Domnul pare ca are o experienta interesanta doar in domeniul organizarii de evenimente si cam atat. S-ar putea angaja de exemplu la o firma de organizare de evenimente.

    Care e legatura cu managementul calitatii, cu reforma si cu managementul in general? In cele 15 pagini ale colectiei de adeverinte si certificate cuvantul calitate apare o singura data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Soția matematicianului Radu Gologan a fost testată pozitiv COVID-19. “Ne facem treaba, ne-am ținut cursurile online. DSP a sunat și a promis că urmează să vină o salvare să o ducă într-un centru medical să o evalueze. Ceea ce nu s-a întâmplat, așteptăm de 24 de ore”

Soția matematicianului Radu Gologan, Roxana Goga, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Contactat de Edupedu.ro, profesorul universitar a povestit că “acum 3 zile a început să tușească, am mers…
Vezi articolul

Majoritatea elevilor învață pentru scopuri imediate, cum ar fi pregătirea pentru evaluările de a doua zi – raport Teleskop în peste 40 de școli / Nu există intervenții sistemice semnificative privind metodele de învățare

Majoritatea elevilor din școlile participante la studiul „Școala mai aproape” practică o învățare pe termen scurt, determinată de metodele de evaluare folosite de profesorii lor în școli, arată raportul realizat…
Vezi articolul
propunerea de scoatere a profesorilor de sport de la clasele primare

Cu o zi înainte de termenul limită impus profesorilor pentru a declara dacă vor să se vaccineze, Ministerul Educației anunță „disponibilitatea” universităților de Medicină de a le explica celor din învățământ de ce e bună vaccinarea

Universitățile de medicină și farmacie și universitățile care au în structură facultăți de medicină și farmacie își declară disponibilitatea de organizare și participare în webinarii și sesiuni de informare destinate…
Vezi articolul
Programul PSD pentru educaţie

Ministerul Educației își rezervă timp până la sfârșitul lunii mai să elucideze ce înseamnă decizia instanței în dosarul Baza Cutezătorii, în care Mihnea Costoiu a scăpat, prin prescripția faptelor, de dosarul în care fusese condamnat inițial pentru abuz în serviciu

O comisie specială a fost constituită la Ministerul Educației pentru a vedea, până la sfârșitul lunii mai, ce înseamnă din punct de vedere juridic, patrimonial și financiar o decizie de…
Vezi articolul