Primăria din Bistrița alocă spaţii pentru şcoli şi bani peste testarea COVID a personalului didactic

Foto: Facebook

Primăria Bistriţa a decis să pună la dispoziţia unor unităţi de învăţământ spaţii aparţinând municipalităţii, pentru buna desfăşurare a noului an şcolar în contextul normelor sanitare ce trebuie respectate, potrivit Agerpres. Instituția a cerut, totodată, Consiliului Local să aloce bani din buget pentru testarea personalului didactic şi auxiliar pentru COVID-19.

Potrivit unui raport al primăriei:

Pentru o școală din localitate, ale cărei clădiri sunt în proces de reabilitare, s-a propus ca aceasta să folosească spaţiile Centrului Comunitar pentru Tineret, ale cărui cursuri de pregătire se vor desfăşura exclusiv online.

O grădiniță va primi un spațiu la parterul unui bloc ANL, iar o alta va primi un imobil care a mai fost închiriat și în trecut pentru activități didactice.

Potrivit sursei citate, conducerea primăriei a propus majorarea bugetului la capitolul ‘Învăţământ’ cu suma de 900.000 lei, din care 300.000 lei pentru decontarea testelor COVID pentru personalul didactic şi auxiliar din municipiu – bani suficienţi pentru efectuarea a peste 1.000 de teste. Suma de 600.000 lei va fi folosită de şcoli pentru achiziţia de bunuri şi servicii necesare respectării condiţiilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus.

Exit mobile version